Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geleceği Günümüze Taşıyan Bisiklet: Cyclotron

Geleceği Günümüze Taşıyan Bisiklet: Cyclotron

Cyclotron, karbon fiber gövdesi, havasız lastikleri ve lazer aydınlatmasıyla bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünüyor.

Cyclotron, kullanılabilirliği ön plana çıkaran; market alışverişi yapmak, çocuklarınızı parka götürmek için ya da yalnızca bisiklete binmeyi sevdiğiniz için gezintiye çıktığınızda beklentilerinizi fazlasıyla karşılayabilecek bir elektrikli bisiklet. Çok yönlü tasarıma ve teknolojik açıdan geliştirilmiş özelliklere sahip olan bu akıllı bisiklet için yapılan 15 patent başvurusu bulunuyor.

Poyrasız (tekerleğin ortasındaki parmakların geçtiği göbeğin yer almadığı), disk tekerleklerle ve elektronik şanzımanla karşımıza çıkan Cyclotron, şu an piyasada bulunan ve bu teknolojiyi kullanan dünyanın ilk bisikleti. Minimalist tasarımdaki şişirilmeye ihtiyaç duymayan lastikler katı polimerden üretilmiş.

Bisiklette bulunan lazer ve LED ışıklar otomatik ışık sensörü tarafından ortam ışığına göre ayarlanıyor. Bu sayede trafikte ve aydınlatması olmayan yollarda görünür oluyorsunuz. Kendi kendine şarj olabilen lityum iyon pil ünitesi, dahili dinamoyla bağlantı kurmadan 8 saatten daha fazla enerji üretebiliyor. Cyclo-App adındaki mobil uygulama, pil seviyesi azalınca kullanıcıyı uyarıyor. Ayrıca bu uygulama ile bisiklet kullanım süresi, kalp atış hızı, yakılan kalori, uzaklık ve saatteki hız gibi bilgilere ulaşılabiliyor.

Bisikletin “Cyclotron Monocoque” adı verilen gövdesi, sert, bükülmez ve ultra hafif karbon fiber malzemeden üretilmiş. Üretim aşamasında pek çok farklı malzemeyle deneyler yapan ekip, hem dayanıklı hem de hafif olmasından dolayı karbon fiberde karar kılmış. Reçine kullanımını en aza indiren az sayıdaki karbon fiber katman sayesinde dengeli bir gövde yaratılmış.

Bisiklet endüstrisine yön verecek Cyclotron’un bütün kablo bağlantıları gövdesinin içinden geçiyor. Bu da aerodinamiğin artırılmasını sağlıyor. Karbon fiber malzeme kir tutmuyor. Uzay çağına ait gibi görünen bisikleti spor ve konfor olmak üzere 2 ayrı sürüş stilinde kullanabiliyorsunuz. Birkaç küçük ayarlamayla oturma şeklinizi değiştirebiliyorsunuz.

Selenin hemen altına yerleştirilen pil, kolayca yerinden çıkarılabiliyor ve seçtiğiniz USB şarj aletiyle her hangi bir prize takılarak şarj edilebiliyor. Disk şeklindeki tekerleklere Cyclotron için tasarlanan taşıma sepetleri yerleştirilebiliyor. Kickstarter’da fonlanan bu sıra dışı bisiklete kampanyanın sonlanmasına 4 gün kala 1.199 avro, kampanya bitiminden sonra 1.599 avro karşılığında sahip olabilirsiniz. 3 yıl garantisi bulunan bisikletin gövdesi ise ömür boyu garantili.

Görsel: Kickstarter