Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Swytch ile Her Bisiklet Elektriklenebilir

Swytch ile Her Bisiklet Elektriklenebilir

Indiegogo'da fonlanan Swytch'i istediğiniz bisiklete takarak kullanabiliyorsunuz.

Bisiklete binmek birçoğumuzun çocukluğunda kendinden büyük birinin gözetiminde öğrendiği bir refleks. Beynimiz yıllarca bisiklete binmesek dahi bu hareketi öğrenmemizi unutmuyor, “belki ileride lazım olur” diye öğrenilmiş reflekslere kaydediyor. Şimdilerde birçok konu başlığı gibi bisiklet de özgürlük içerdiğinden trend oldu ama bu tarz sağlıklı ve insanı mutlu eden aktivitelerin trend olması kötü bir şey değil bence. Trend olması sayesinde bu tarz ürünler de gelişiyor, bu ürünlerin kalitesi artıyor. Biz çocukken bir bisikletin fazla eklentisi olmazdı. İkaz lambaları, kornası, reflektörleri gibi eklentileri varken şimdilerde evde dekoratif şekilde saklayabileceğimiz bisiklet kılıflarından asılı durarak kullanılan pedalsız bisiklet FLIZ‘e, kağıttan yapılmış katlanır bisiklet kaskı EcoHelmet‘ten Hollanda’da bulunan bisiklet otoparkına kadar artık birçok detayı düşünülüyor. Hasan Söylemez gibi kişiler bisikletine atlayıp gezerek bizlere ilham kaynağı oluyor. Swytch de bisiklet üzerine tasarlanan eklentilerin en yararlılarından.

Swytch, takıldığı bisikleti elektrikliye çeviren bir ürün. Sadece ürünü takıp aktifleştirerek, saniyeler içerisinde bisikletinizi elektrikli yapabiliyorsunuz. Swytch kit, herhangi tipteki bir bisikleti elektrikliye dönüştürebiliyor. Yol bisikletleri, şehir bisikletleri, ağır ya da hafif fark etmeksizin sizin zevkiniz ve bisikletiniz neyse Swytch kiti de onu dönüştürüyor. Orijinal bisikletinizin görünümünü koruyor ve onu farklı bir bisiklete dönüştürmüyor. Indiegogo’da bulunan Swytch, %577 fonlandı. Hedefinin 5 katı fona kavuşan Swytch’in destekçileri Mayıs 2018’de ürünlerine kavuşacak.

Tüm Yollar Daha Hızlı!

Londralı tasarımcılar ve mühendislerden oluşan bir ekiple geliştirilen Swytch, bisikleti minimumda eklenmiş ağırlık ile 50 mil(80.45km) götürebiliyor. Sürüş hızınızı saatte ortalama 20mph’e (30 km) çıkarıyor. Ekip Swytch’in en hafif ve en hesaplı elektrikli bisiklete dönüştürme kiti olduğunu söylüyor. 1,5 kiloluk motoru ve 2,1 kiloluk güç adaptörü ile bisikletinizi ağırlaştırmadığı için dengenizi de bozmuyor.

Su geçirmez olan Swytch kiti 25 ile 50 mil (40-80 km) arasında bir batarya sağlıyor. LED kontrol cihazı ile bisikletinizin önüne Swytch’i takıp kilometrelerce hızlanabilirsiniz. 2013 ve 2016 yılları arasında geliştirilen ürünün prototipi 2 yıllık bir süreçte son ürün haline getirildi.

GeoOrbital ve Semcon gibi daha önce tanıttığımız projeler gibi Swytch de bisikletinizi hızlandırıyor ve onu yeni dünyaya adapte ediyor. Swytch ile bisikletiniz istediğiniz zaman elektrikli istediğiniz zaman da elektriksiz klasik bir bisiklet. Indiegogo’dan ürün fonlanmaya devam ediyor. Gelecekte bisikletler ne denli daha gelişecek ve önemli bir ulaşm aracı olarak hayatımızda bulunacaklar biz de takipteyiz.

Görsel: Indiegogo