Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
11. Palto Film Günleri Bugün Başlıyor

11. Palto Film Günleri Bugün Başlıyor

Yusuf Atılgan'ın Aylak Adam kitabındaki "Sinemadan Çıkmış İnsan" tanımlamasını sahiplenen Palto Film Günleri 11. kez izleyicilerle buluşmaya hazır.

İsmini Gogol’un Palto isimli hikayesinden alan Anadolu Üniversitesi Palto Film Günleri, bu yıl 18-23 Aralık arasında 11. kez düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl 10 farklı türü 10 farklı sanatçı ele almış ve kendi afişlerini üretmişti. Bu yıl ise iletişim konseptini Yusuf Atılgan’ın Aylak Adam kitabındaki “Sinemadan Çıkmış İnsan” tanımlaması üzerine kuruyor Palto Film Günleri. Kampanyanın yaratıcı ekibi Taylan Özgür Akçam, Aksel Ceylan, Efe Kaptanoğlu’nun kurguladığı dünya etkinliğin doğası öylesine uyuşuyor ki ilk dakikadan itibaren vadedilenleri tahmin edebiliyorsunuz.

Eskişehir’in doğasından mıdır, yoksa öğrenimini Eskişehir’de tamamlayıp İstanbul’a gelenlerin çokluğundan mıdır tam bilinmez ama Palto Film Günleri farklı bir dokuya sahip olduğunu hissettirmeyi başarıyor. Onur Ünsal’ın oynadığı ve Erkan Can’ın seslendirdiği tanıtım filmi 1,5 dakikada dolu dolu bir hikaye anlatmayı başarıyor.

Tanıtım filmiyle beraber fotoğraf projesi

Kerem Çobanlı da sinemaya gönül vermiş ve gerçekten sinemadan çıkmış 31 kişiyi fotoğraflayarak bir seri yarattı. Fotoğraf serisinde yer alan isimler ise oldukça tanıdık. Halil Ergün, Demet Evgar, Ercan Kesal, Erkan Can, Yekta Kopan, Tolga Karaçelik, Cem Davran, Ceylan Özçelik gibi sinemaya değer katan oyuncu, yönetmen, yazar, senarist, ses sanatçısı ve seyircilerden oluşuyor fotoğraf serisi.

11. Palto Film Günleri gösterimlerine Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde bugün başladı. Festivalin biletleri gişeden satın alınabiliyor. Bilet fiyatları öğrenci 6 TL, tam 10 TL olarak belirlenmiş. Ayrıca Askıda Bilet uygulaması da bulunuyor. Eğer Eskişehir’deyseniz mutlaka takvimizin bir köşesinde yer edinmeli. Gösterimi gerçekleştirilecek festival filmlerini yakalamak için harika bir fırsat!

Künye:

Yaratıcı Ekip: Taylan Özgür Akçam, Aksel Ceylan, Efe Kaptanoğlu

Fotoğrafçı: Kerem Çobanlı
Fotoğrafçı Asistanı: Berkin Metin
Rötuş: Gökhan Aksoy

Yönetmen: Engin Erden
Yapımcı: Mesut Tasasız
Görüntü Yönetmeni: Firar Güney Kavran
Kurgu: Sezer Uçar
Müzik: Burak Ekinil – Jinglehouse

Görsel: Palto Film Günleri