Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
10. Palto Film Günleri için 10 Sanatçıdan Her Biri Farklı Temaya Sahip Posterler

10. Palto Film Günleri için 10 Sanatçıdan Her Biri Farklı Temaya Sahip Posterler

Anadolu Üniversitesi Palto Film Günleri'nin 10. yılı şerefine, tanınan illüstratörler 10 farklı film türünde karakteristik çizgileriyle poster tasarladı.

İsmini Gogol’un Palto isimli hikayesinden alan Anadolu Üniversitesi Palto Film Günleri, 10. yılını kutlamaya hazırlanıyor. 19 – 24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik için 10 illüstratör kendi çizgileri ve temalarıyla posterler tasarladı.

Alametifarika’dan Aksel Ceylan, Efe Kaptanoğlu ve Taylan Özgür Akçam’ın, yaratıcı yönetmen Uğurcan Ataoğlu inisiyatifiyle bir araya gelen bu 10 kişilik ekip, 10 ana film türünü belirleyip paylaşarak ortak bir kurgu yaratmış. Romantikten drama, korkudan müzikale, animasyondan bilim kurguya uzanan bu yelpazede tanınan illüstratörler belirli bir şablon üzerinden hareket etmiş. Bir paltonun havada asılı kaldığı şablon üzerine illüstratörler, o türlerden ilham aldığı yapımlarla birlikte posterleri yaratmış. Afişlerin videoya dönüşmesinin altında Cactus Motion, ses tasarımda ise Filim İşleri’nin imzası var.

Proje kapsamıda yer alan sanatçılar; Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Aykut Aydoğdu, Ethem Onur Bilgiç , Berat Pekmezci, Yavuz Öztürk, Murat Kalkavan, Kaan Bağcı, Pınar Ulus, Aksel Ceylan, Efe Kaptanoğlu.


Gürbüz Doğan Ekşioğlu – Romantik


Berat Pekmezci – Polisiye


Pınar Ulus – Müzikal


Murat Kalkavan – Animasyon


Yavuz Öztürk – Komedi


Kaan Bağcı – Gerilim


Aksel Ceylan – Belgesel


Ethem Onur Bilgiç – Korku


Efe Kaptanoğlu – Bilim Kurgu


Aykut Aydoğdu – Dram

Görsel: Behance