Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sevgililer Günü’nde Gerçekleşecek İklim Grevine Özel Posterler

Sevgililer Günü’nde Gerçekleşecek İklim Grevine Özel Posterler

Oli Frost, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gerçekleşecek küresel iklim grevine dikkat çekmek amacıyla bir dizi poster tasarladı.

Sevgililer Günü’ne saatler kaldı. Diğer taraftan insanlığın kaderini belirleyecek bir başka geri sayım daha hızla ilerliyor. Bu geri sayımın adı da iklim krizi. Öyle ki insanlığın ve aşkın bu gezegende daha ne kadar süre var olabileceğini, daha kaç kez Sevgililer Günü kutlanabileceğini belirleyecek olan da bu. Konuya duyarlı aktivistlerden ve girişimciler tarafından hayata geçirilen birkaç güzel projeyi daha önce derlemiştik. Bunlar içinde en dikkat çekici olanlardan biri Greta Thunberg’in büyüyen ve küresel eyleme dönüşen Fridays for Future (Gelecek için Cuma Günleri) grevi oldu. Bu hareket kapsamında 14 Şubat Sevgililer Günü de dünya genelinde küresel iklim grevi eylemlerine sahne olacak. İngiliz tasarımcı Oli Frost ise bu özel gün için tasarladığı posterlerle konunun önemine dikkat çekiyor.

Buzulları değil kalpleri eritin

Oli Frost’un instagram profiline baktığınızda “Bir adamın, yeryüzünün buzlarının çözülmesini durdurma planları” şeklindeki açıklamasını görüyorsunuz. Projesinin adı da #RefrostThePlanet. Soyadındaki Frost -belki de takma isimdir- ve projedeki refrost sözcükleriyle de güzel bir kelime oyunu yaratmış aslında. Bir ay kadar çalışmalarına mola vermiş olduğunu belirten Oli, Avustralya’daki yangın felaketinin ardından molaya son vermiş ve bu iklim posterleri için kolları sıvamış.

View this post on Instagram

Posters by @realolifrost / download link in bio. ⠀ ⠀ I’m back! Took a month long sabbatical and Australia caught fire, so I decided it was time to get back and #RefrostThePlanet ⠀ The next climate strike in the U.K. is Valentine’s Day. And what better way to show commitment than by ensuring the potential existence of all your future grandkids. ⠀ And so here’s a few more of my climate posters which you can download, print and share from olifrost.st/posters – but do give a clear credit and follow in return. So put your climax before the climate and come strike with us on the 14th. Remember, hot dates make for cold planets. #RefrostThePlanet #extinctionrebellion #climatestrike #climateemergency #climatebreakdown #climatechange #rebelforlife #fridaysforfuture #schoolstrike4climate #youthstrike4climate #valentinesday #climateaction #climatemarch

A post shared by Oli Frost Refrosts The Planet (@realolifrost) on

Afişlerde aşka ve ilişkilere özgü söylemlerle muzip şekilde oynamış Oli Frost. Bobby Vinton’ın dillere pelesenk olan “Roses are Red” (güller kırmızıdır) şarkısının sözlerini “Roses are Dead”e (güller öldü) dönüştürmüş örneğin. “Onlara uzun vadeli düşündüğünüzü gösterin”, “Kalpleri eritin, buzulları değil”, “Denizde artık o kadar fazla balık yok” gibi başka sloganlar da görüyoruz afişlerde. Bu kelime oyunları aracılığıyla, alıştığımız dünyanın iklim krizi etkisi altında ne kadar değişeceğini/değiştiğini anlatıyor.

Sevgililer Günü’nü, daha hayati konularda sesini duyurmak için değerlendiren kampanyalar ilginizi çekiyorsa; ünlü oyuncuların sahiplendikleri patili dostlarına dair aşk itiraflarına da göz atmanızı öneririm.

Oli Frost’un çalışmalarını internet sitesi, Instagram’ı ve Twitter’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Oli Frost

Oli Frost

Oli Frost

Görsel: Oli Frost