Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Asılı Durarak Kullanılan Pedalsız Bisiklet

Asılı Durarak Kullanılan Pedalsız Bisiklet

Sürücünün asılı durarak kullandığı pedalsız ve selesiz bisiklet FLIZ, klasik bisikletlere alternatif bir şehir içi ulaşım aracı olarak tasarlanmış.

Yatay bisiklet üreticisi Cruzbike, yarım bisiklet Halfbike ve İki Paralimpik Bisikletçiyi Takıma Dönüştüren PEP gibi sıra dışı bisikletlerden sonra, radarımıza takılan bir başka bisiklet tasarımı da temelleri yaklaşık 5 yıl önce atılmış olan FLIZ oldu. Pedalsız bisiklet FLIZ, sürücünün tıpkı Taş Devri (The Flinstones) çizgi filmindeki gibi ayaklarıyla hareket vermesini gerektiriyor. FLIZ’in bir başka ilginç özelliği de selesinin olmaması. Bunun yerine sürücü sırtının üzerinden geçen direğe asılı bir şekilde bisiklet kullanıyor.

FLIZ ilk bakışta sanki sürücünün kambur durmasına neden oluyormuş gibi bir izlenim veriyor ama öte yandan farklı bir bisiklet deneyimi sunması açısından da göz ardı edilebilecek bir tasarım değil. Geçtiğimiz yüzyıl boyunca tekrarlanan, kimi zaman üzerine biraz teknoloji sosu serpilen klasik bisiklet formüllerinin dışına çıkmaya çalışmış, deneysel bir çalışma. İnsanı gerçekten “Bisiklet başka türlü olabilir mi?” sorusunu sormaya ve farklı düşünmeye itiyor.

2 tekerlekli ilk bisiklet modellerinden Laufmachine’i anımsatıyor

Alman bir ekip tarafından yaratılan konsept tasarım, Almanca hızla gitmek/ok gibi gitmek anlamına gelen “flitzen” sözcüğünden türetilmiş. 1817’de Baron Karl Drais tarafından icat edilen Laufmachine -koşma makinesi/running machine ya da hobby-horse olarak da bilinir- ile pek çok ortak yönü bulunuyor. Laufmachine de bugün kullandığımız iki tekerlikli bisikletlerin ilk örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla FLIZ’in fark yaratabilmek için ilk bisikletlerden ilham almış olması ya da benzeşmesi ilginç bir nokta.

Şehir içi ulaşımda klasik bisiklete alternatif

Sürücü bisiklete hareket verdikten sonra ayaklarını arka tekerleğin yanlarında bulunan parçaların üzerine yerleştirebiliyor. Elleri de hareket süresince gidonda kalıyor. Yaya olmaya kıyasla daha hızlı bir şekilde ulaşım imkanı sunan FLIZ, sürücünün ayaklarını dilediği zaman yere basarak daha kontrollü ilerleyebilmesini sağlıyor.

FLIZ, boyu 1,85 m civarında olan kullanıcılar için tasarlanmış. Bisikletteki 5 noktalı bağlantı elemanına sahip askılar ise sipariş üzerine kullanıcıya özel olarak hazırlanabilecek yapıda. FLIZ, bisikletin yerine geçmesi değil daha çok şehir içinde tur atmak için bisiklete alternatif bir ulaşım aracı olması amaçlanmış.

Bu pozisyonda asılı durarak bisiklet kullanmak ister miydiniz, ne dersiniz?

Görsel: FLIZ