Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Boni Global, Loud Steps ile Smart Kentin Öncüleri Fikir Yarışması’nı Kazandı

Boni Global, Loud Steps ile Smart Kentin Öncüleri Fikir Yarışması’nı Kazandı

Bu yıl Frankfurt Otomobil Fuarı‘ında SXSW ve Mercedes Benz güçlerini birleştirerek fuar içinde me Convention isimli bir etkinlik düzenledi. SXSW’in tecrübesi ve Mercedes Benz’in otomotivdeki konumuyla birleşince Frankfurt Otomobil Fuarı’ndan ayrılarak tek başına da etki yaratmayı başardı. 15 – 17 Eylül’de me Convention bünyesi altında gerçekleşen Smart Kentin Öncüleri Fikir Yarışması’nda da teknoloji, otomotiv dünyası ve vizyoner fikirlerin buluştu.

Şehirlerin geleceğini şekillendirmek için çalışan ve çözüm üreten girişimleri arayan Smart Kentin Öncüleri Fikir Yarışması’na Türkiye merkezli kamuya açık alanlarda erişilebilirlik ve navigasyon teknolojileri üzerine çalışan Boni Global da katıldı. Toplamda 12 girişimin olduğu yarışmada Kentsel Yaşam Çözümleri, Kentsel Elektrik Çözümleri ve Kentsel Çevre Çözümleri kategorilerinde yarıştı. İlk etapta her kategori kendi içinde yarışarak 3 finalisti belirledi. Final aşamasında yarışma kriterleri şehre, insana ve topluma karşı yaratılan değeri ölçümlemek için Yenilikçilik Kapasitesi (teknik inovasyon), Etki (fayda ve katma değer), Başarı Şansı (pazar ve iş modeli) ve WOW (yüce amaç ve sunum) kıstasları üzerinden incelendi.

Boni Global, 15 Eylül’de Kentsel Yaşam Çözümleri kategorisinde birinci oldu ve 17 Eylül’de finalist olmaya hak kazandı. Loud Steps projesiyle finalistler arasında yer alan Boni Global, engelli bireylere sanal asistanlık hizmeti ve şehir yaşamında yarattığı farkla Smart Kentin Öncüleri Fikir Yarışması’nin birincisi oldu. Boni Global ve Loud Steps’e tebrikler!

Görsel: Loud Steps