Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Çeşit Bisikleti Akıllı Bisiklete Dönüştüren Cihaz: SmartHalo 2

Her Çeşit Bisikleti Akıllı Bisiklete Dönüştüren Cihaz: SmartHalo 2

Kikcstarter'da fonlanan SmartHalo 2 sıradan bir bisikleti akıllı bisiklete dönüştürerek kullanıcıların bisiklet yolculuklarını keyifli hale getiriyor.

2015 yılında Kickstarter’da fonlanarak 70’den fazla ülkede 25 binden fazla satış gerçekleştiren SmartHalo bisiklet ile yolculuğu daha hızlı ve keyifli hale getirmişti. Özellikle büyük ve trafiği yoğun olan şehirlerin alternatif ulaşım aracı olan bisikletleri akıllı hale getiren bu aparat basit bir navigasyon cihazından çok daha fazlasını barındırıyordu. Kanada’nın Montreal şehrinde 15’ten fazla bisikletçinin ve teknoloji uzmanının bir araya gelerek başlattığı bu girişimin ikinci versiyonu SmartHalo 2 geçtiğimiz mayıs ayında yine Kickstarter’da fonlamaya açıldı. 10 binin üzerinde destekçinin 1,5 milyon dolardan fazla bağış yaptığı SmartHalo 2 verilen destek sonucunda artık satışa hazır.

SmartHalo 2 hem navigasyon hem de kişisel asistan

İlk versiyonu gibi minimalist yapısını koruyan SmartHalo 2 bisikletçilerin teknolojiye değil sürüşlerine odaklanmasını odağına alıyor. Sadeliği korumak isteyen yaratıcı ekip bu yüzden cihaza açma kapama düğmesi koymamış. Bunun yerine bisiklete binildiği anda açılan programlanmış başlangıç animasyonu bulunuyor. kullanıcı bisikletten indiği zaman cihaz otomatik olarak kapanıyor. Bisiklete adeta hayat veren SmartHalo 2 navigasyon özelliğinin yanı sıra, farklı sürüş tercihleri, farı, akıllı asistanı ve alarmı ile dikkat çekiyor.

SmartHalo 2, PeekDisplay adı verilen ekran kısmında sürüş sırasında ekstra bilgiler sunarken Light Halo adı verilen dairesel LED ışıklar sayesinde kullanıcıya yol tarifi yapıyor. Kullanıcının dönmesi gereken yöne göre yanan ışıklar kolay anlaşılabilir olmasının yanında hız ve nabız göstergesine de dönüşebiliyor. Bu özellikler ile gündelik kullanımlardaki avantajlarının yanı sıra sadece spor amaçlı yolculuklarda da kişisel bir asistan olabiliyor. Eklentinin üzerinde yer alan 250 lümen far karanlık olduğunda devreye giriyor.Üç farklı modu olan ışık klasik, yanıp sönme ve nabız ritmine göre yanabiliyor.

 

 

Android 5 ve iOS 11 ile uyumlu olan aparat 1,5 inçlik OLED ekrana ve 24 LED ışığa sahip. Telefona bağlandıktan sonra aktif olarak kullanılabilen SmartHalo 2 tam dolu bir şarj sonrasında iki haftaya kadar kullanılabiliyor. Ekranda ise telefondan gelen bilgiler yer alıyor. Hava durumu, mevcut hız, yakılan kalorinin yanı sıra gelen arama ve WhatsApp gibi uygulamalar üzerinden gelen mesajlar ekranda gösterilebiliyor.

 

Kullanıcılar farklı rota seçeneklerini tercih edebiliyor

SmartHalo 2 diğer GPS cihazlarından farklı olarak kullanıcının ulaşmak istediği varış noktası için farklı rotalar oluşturuyor. Bu rotalar arasında en güvenli, en hızlı, en düz ve tavsiye edilen yol seçenekleri bulunuyor. 4 farklı rota tercihinin yanı sıra kullanıcı kendi rotasında olmasını istediği özellikleri belirterek kişiselleştirilmiş tercihler de yapabiliyor. Örneğin çok fazla tepe çıkıp inmeden sadece bisiklet yolundan gitmek isteyen bir kullanıcı bu tercihleri girerek en iyi rotaya ulaşabiliyor.

 

Eklenti akıllı telefon dışında akıllı ev cihazları ile de bağlantı kurabiliyor. Böylelikle kullanıcı evinin önüne geldiğinde SmartHalo 2 üzerinden evin avlusunun ışıklarını açabiliyor. HaloKey sayesinde aktif olan ve kapanan cihaz davetsiz misafirler için de korku dolu anlar yaşatıyor. Kullanıcı bisiklete bağlı bıraktığı aparat sayesinde bisiklete HaloKey dışında kullanmak isteyen kullanıcılara karşı 110 desibellik oldukça yüksek sesli bir alarm sistemi bulunuyor.

Yeni sürümü ile geleceğe bir adım daha atan ve bisiklet kullanıcılarına farklı koşullarda yardımcı olabilecek aparatın ilk teslimatının Aralık ayında başlaması bekleniyor.

Görsel: Youtube, Kickstarter