Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
21. Yüzyılın Teknolojik Bisiklet Zili: Shoka Bell

21. Yüzyılın Teknolojik Bisiklet Zili: Shoka Bell

Shoka Bell, şık görüntüsü ve gelişmiş özellikleriyle bisiklet zilinden çok daha fazlasını sunuyor.

Kickstarter’da şimdiye kadar başarılı bir grafik çizen çok fonksiyonlu Shoka Bell, bir kumanda kolu sayesinde kontrol edilen, 8 farklı sese sahip bir bisiklet zili. Shoka Bell ile araçlara sağlam bir korna sesi çalabilirken, önünüzde yürüyen yayalara kibar bir çınlama sesiyle uyarıda bulunabilirsiniz.

Otomatik ses kontrol teknolojisine sahip olan Shoka Bell, seçilen zil seviyesini ortam sesine göre ayarladığı için her zaman duyulabiliyor. Mobil uygulama ile kişiye özel zil sesleri yaratabileceğiniz Shoka Bell’e kayıtlı sesler arasından daha fazla zil sesi yüklemeniz de mümkün.

Zil her çaldığında, “Shoka Topluluğu” ile paylaşılıyor ve diğer bisiklet sürücüleri tehlikeli kavşaklar ve zorlu rotalar hakkında bilgilendiriliyor. Bu problemli bölgelerden geçerken Shoka Bell’in üst kısmında gizli 72 adet LED ışık, uyarı vermeye başlıyor. Kullanıcının uygulamadan gireceği ulaşım bilgisi sayesinde izlenmesi gereken en güvenli rota, LED ışıkların oluşturduğu ok işareti sinyaliyle bildiriliyor.

Bisiklet kullanmak sizin için bir yaşam biçimiyse ve bisikletinize gözünüz gibi bakıyorsanız Shoka Bell’in güvenlik anlamında da etkili bir aparat olduğunu söylemeliyiz. Eğer, bisiklet durduğu yerden hareket ettirilirse, Shoka Bell’in gidonları çevreleyen kelepçesi hareket algılama sensörü gibi davranarak, 250 m uzaklığa kadar ulaşan zil sesi ve ışıklı uyarılarla sahibini haberdar ediyor.

Kitlesel fonlama kampanyası döneminde 1 adet Shoka Bell’e 99’la 119 dolar arası fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Görsel: Shoka Bell, Kickstarter