Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zooba’nın Kurumsal Kimliğinde Kahire Sokakları Esintileri

Zooba’nın Kurumsal Kimliğinde Kahire Sokakları Esintileri

&Walsh, Kahire merkezli sokak yemekleri restoranı Zooba için gerçekleştirdiği markalaşma işinde Mısır'ın hareketli sokaklarındaki renklerden ilham aldı.

Mısır sokak yemekleri konseptli restoran Zooba 2012 yılında Kahire’de açıldı. Bölgenin kültürüne, mutfağına, tarihine ve mirasına hitap eden bir görsel kimlik belirleyen marka New York’ta açtığı ilk restoran ile birlikte markanın kimliğinin tasarımını &Walsh ajansına emanet etti.

Bu yılın başlarında tasarımcı Jessica Walsh tarafından kurulan ajans, &Walsh, Kahire merkezli sokak yemeği restoranı için markanın orijinal mesajını ve kimliğini yansıtan tasarımlar ve Arapça alternatif bir logo hazırladı. Ajans, Zooba’nın kimliğini Kahire’nin kalabalık sokaklarından esinlenerek tasarladı. Markanın New York şubesi ile birlikte yapılan girişimle yayınlanan tasarımlar New York ve Kahire arasında bir bağ kuruyor.

Mısır sokaklarından alınan ilham tasarıma yansıdı

Yaratım süreci için Kahire’ye giden Jessica Walsh burada Zooba kurucusu ve çalışma ekibiyle görüştükten sonra tasarım için şehri gezmeye başladı. Restoranın yemeklerini deneyimledikten sona şehrin atmosferini yakalamak için sokaklarda gezintiler gerçekleştirdi. Kahire sokaklarındaki katmanlı görseller, el arabalarının üzerlerindeki tipografik baskılar, geometrik desenli şeritler, fayanslar afişler ve boyalarla renklenmiş duvarlar Walsh’ın ilham kaynağı oldu. Kahire merkezli hat sanatçısı Mohammed Mohamed ile iş birliği içerisinde olan &Walsh ekibi markanın kimliği için tişörtlerden baskılara kadar çeşitli tasarımlar gerçekleştirdi.

Tipografik yaklaşımlarda güzelliğin ve işçiliğin ön planda tutulduğu tasarım sürecinde bazı resimler ve sokaklarda çekilen fotoğraflar da kullanılmış. Jessica Walsh  resimlerden alınan organik boya darbelerinin vektör kompozisyonları ile oluşturduğu sınırın estetik bir yaklaşım sağladığını vurguluyor.

View this post on Instagram

Zooba is an Egyptian street food restaurant based in Cairo. Their food is a modern twist on traditional classics. With the opening of their first store in NYC, they came to us for a new brand identity. We went to Cairo and were inspired by the beauty of the layered visuals we saw on the streets: the hand-painted typography on foul carts, geometric patterned tapes, mix & matched colored tiles, posters, and painted illustrations on walls. ⠀ We worked with a Cairo-based calligraphy artist to paint the Arabic type for the branding. We layered this with modern versions of patterns and illustrations inspired by the streets of Cairo. Just like their food is a modern twist on traditional classics, we aimed to do this with the visual language. ⠀ Creative Agency: &Walsh, 2019 @andwalsh Sagmeister & Walsh, 2018 ⠀ For the full case study click link in bio ⠀ ? Big thanks to the amazing @zooba team who made this all possible: @khalifachris @adammourad @omarmobarek ⠀ Project team: @jessicavwalsh , @oldstephanie , @gabrielanamie , @so_ominjung , @elinorobrien , @zaktebbal , @farahsofia , @oldstephanie , @aleksandra_apaza , @211ggg , @popsicle_illusion , @danaeconleche , @sarahhopp13 , @fluxahedra @adammourad , @omarmobarek , @joe.lingeman , @ameliakatz , @beatricechastka, @mpearljones , @_kellyli, @elizabethlevy_ , @timmykhalifa

A post shared by &Walsh (@andwalsh) on

 

Restoranın iç mekanı da markanın görsel kimliği ile eşleşiyor

Restoranın iç mekanı için AEsuperlab stüdyosundan Mısırlı mimar Ahmet Elhusseiny ile çalışan Zooba markanın görsel kimliği ile eşleşen davetkar bir atmosfer yaratmak amacı ile yola çıkmış. Kahire ve New York estetiğinin birleştiği restoranda geleneksel Kahire sokak restoranlarındaki ahşap restoranlara modern LED ışık paneller eşlik ediyor.

Zooba kurucusu Chris Khalifa yedi yıl önce Kahire’de sokak lezzeti olarak başladıkları bu yolculuğun New York’a kadar uzanmasından oldukça mutluluk duyuyor. New York’taki restoranlarının tasarımında davetkar ruhu korumak istediklerini söyleyen Khalifa, &Walsh ile gerçekleştirilen projenin bu ruhu ortaya çıkardığına inanıyor. Markalaşma benzer bir yaklaşım ile ilerlediklerini ifade eden Jessica Walsh Mısır gezisi sırasında edinmiş oldukları tüm birikimi projeye yansıtıyor. Ortaya menülerden çantalara, personel duyurularından ve üniformalara kadar geniş bir yelpazede ürün tasarımları çıkıyor.

Görsel: &Walsh, Instagram, designboom