Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gizemli Yapay Zeka Animasyonları

Gizemli Yapay Zeka Animasyonları

Tartaruga Feliz, fiziksel ortamda yaptığı resimlerle yapay zekayı bir arada kullanarak ilginç GIF'ler üretti.

Brezilyalı illüstratör Tartaruga Feliz GIF animasyonlarında; spiritüel yaklaşımını, illüstrasyona ve teknolojiye olan tutkusuyla birleştirmiş. Feliz bu deneysel dijital sanat projesinin yapım sürecinde, görüntüleri animasyona dönüştürmek için yapay zeka ve Pleiades kullanmış. Rüya gibi görüntüler; teknoloji yardımıyla animasyona dönüşen duygusal fırça darbelerinden ve karakalem çizgilerden oluşuyor. Animasyonlarda görünen ritmik hareketler, bir kelebeğin kozadan çıkışını çağrıştırıyor. Başlangıçta bozulmaya uğramış ve ne olduğu anlaşılamayan tasvirler; yavaş yavaş çeşitli hayvanlara ve yüzlere benzeyen görüntülere dönüşüyor.

Hem sevimli hem de tuhaf görüntüler

Tartaruga Feliz “Collaborating with A.I” isimli bu projede, yapay zeka ile geleneksel sezgisel resmi birleştiren farklı bir yaratıcı süreç izlemiş. Sanatçı, serideki her görüntüyü gerçek boya ve mürekkep gibi malzemeler kullanarak fiziksel dünyada yaratmış. Ardından yapay zekanın müdahalesiyle rüyalara benzer şekilde ritmik olarak değişen yeni kareler üretmiş. Feliz, süreci şöyle açıklıyor: “Bu GIF’ler, yapay zeka ile işbirliği içinde oluşturduğum bir dizi sanat eseri. Onları çizimlerimle, sevgi ve şefkat dolu sözlerimle besliyorum. Onlar da buna dayalı şeyler hayal ediyorlar.”

Tartaruga Feliz kariyeri boyunca hep psikoloji, enerjiyle iyileştirme teknikleri, spiritüalizm, sembolizm ve yapay zekaya ilgi duymuş bir sanatçı. Bu yeni projeyle geleneksel ortamları ve yapay zekayı birleştiren üretim tekniklerinin potansiyelini gösteriyor.

Özenle seçtiğimiz diğer GIF projelerine buradan, yapay zeka sanatı eserlerine ise buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Tartaruga Feliz