Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
General Motors Kaportalarından Tuvaller

General Motors Kaportalarından Tuvaller

ABD'nin farklı bölgelerinden dört sanatçı, General Motors'un Neighbour Hoods projesi kapsamında yaşadıkları yerleri araç kaportalarına resmetti.

Can yelekleri ya da insan vücudu, her şey sanata dönüşebilir ve sanat malzemesi olabilir. Bu yaklaşımın son örneği ABD’li otomobil devi General Motors’dan geldi. Ülkenin farklı noktalarından dört sanatçıyı bir araya getiren şirket, Neighbour Hoods projesi kapsamında sanatçılarla birlikte ürettiği kaportaları sanat eserlerine dönüştürdü. Kaporta anlamına gelen “Hood” ile ufak bir kelime oyunu da içeren proje, General Motors’un ajansı Majority Agency imzasıyla hayata geçirildi.Sanatçılardan yaşadıkları yerleri eserleriyle anlatmaları istendi. General Motors araç kaportalarını tuval olarak kullanan sanatçılar, eserlerini Made in America festivalinde sergilediler. Philadelphia merkezli muralist Symone Salib, Detroit merkezli çok disiplinli sanatçı Shaina Kasztelan, Los Angeles merkezli UPENDO ve New Orleans merkezli Jerin Beasley tarafından çizimlerle sanat eserlerine dönüştürülen kaportalar, düzenlenen bir müzayede ile açık artırmayla satışa sunuldu.

30 Kasım’da sona erecek olan açık artırmadan elde edilecek gelir ise elektrikli araç teknolojilerinin erişebilir ve adil olması için çalışan EVHybridNoire ile Accessible Festivals adlı iki kâr amacı gütmeyen kuruluşa bırakılacak.

Görseller: Lbb, Toitame, Vimeo