Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Marija Tiurina’nın Fantastik Tatil Köyü İllüstrasyonu Yapboza Dönüştü

Marija Tiurina’nın Fantastik Tatil Köyü İllüstrasyonu Yapboza Dönüştü

Sulu boya işleriyle tanınan ünlü illüstratör Marija Tiurina, yeni illüstrasyonuyla zorlu bir yapboza hayat verdi.

Marija Tiurina çok üretken ve her yaptığı işle dikkatleri çeken bir sanatçı. Sulu boya konusunda usta olan sanatçı, yeteneğini sürekli yeni şeyler deneyerek taçlandırıyor. En son Stereogramos adını verdiği stereoskopik sulu boya GIF’lerine yer vermiştik. Salgının başlarında, farklı Instagram kullanıcılarının hatıralarından oluşturduğu The Lockdown Project’e de yer vermiştik. Daha önce ise meyve sebzelerden türettiği karakterleri ve Londra’daki sokak yaşamını masalsı bir şekilde anlatan Mind the Gap projesiyle de ses getirmişti. Litvanya’da doğan ve İngiltere’de yaşamını sürdüren illüstratör, bu defa yapboza dönüşen nefis bir illüstrasyonuyla karşımızda.

Havuz ve buz pisti yan yana

Marija Tiurina, çoğunlukla izleyiciye gerçeklikten kaçma imkanı tanıyan kaotik, kurgusal dünyalar çiziyor. Yarattığı fantastik dünyalar, yapboz için de oldukça uygun. Çünkü bu yapbozu tamamlamak, alışık olduğumuz dünyayı tasvir edenlere kıyasla çok daha zorlu bir iş. Dolayısıyla Tiurina’nın sulu boya işinden türetilen bu 1.500 parçalık yapboz bir parça göz korkutuyor.

Yapbozdaki illüstrasyon ailelerin ve hayali arkadaşların bir araya geldiği tuhaf bir tatil beldesini tasvir ediyor. Yetişkinler, çocuklar ve çok sayıda fantastik karakter; havuz kenarında dinlenmek, video oyunları oynamak, balık tutmak ve buz pateni yapmak için tatil mekanına akın etmiş.

Yazboz şu anda Heye Puzzle‘da mevcut. Tiurina’nın diğer çalışmalarına internet sitesi, Behance profili ve Instagram’ı üzerinden göz atabilirsiniz.

“Zor” yapboz demişken, renk geçişleriyle yaratılmış şu inanılmaz sete ve akik taşlarından aldığı ilhamla yaratılan şu bilgisayar üretimi yapbozlara mutlaka bakmanızı öneririm.

marija tiurina puzzle marija tiurina puzzle

Görsel: Instagram