Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Konuşma Sırası Doğada

Konuşma Sırası Doğada

Şu ağaçların, denizlerin, dağların, doğanın dili olsa söyleyeceklerini dinleyebilir misiniz?

Doğa ve çevre konusunda yapılan pek çok kampanya bulunuyor. Pek çok sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülüyor. Conservation International, Virginia’nın Arlington yerel bölgesinde kurulan kar amacı bulunmayan bir çevre kuruluşu. Kısa vadeli basit çözümler yerine kalıcı ve doğayı onarıcı çözümler sunmaya çabalayan kuruluşun son kampanyası “Nature is Speaking” TBWA/Media Arts Lab ve TBWA/Worldwide’ın küresel yöneticisi Lee Clow tarafından hazırlanan kampanyada Harrison Ford, Ed Norton, Julia Roberts, Robert Redford, Penelope Cruz, Kevin Spacey ve Ian Somerhalder gibi ünlü isimler doğanın öğelerini seslendiriyor.

Kampanyanın sosyal medya ayağında ise #NatureIsSpeaking hashtag’i kullanılıyor. Sosyal medya sponsoru HP, bu hastag’in kullanılma sıklığına göre 1 Dolar ile 1 Milyon Dolar arasında yardımda bulunacak.

Kampanyanın mesajı ise sade ve çarpıcı. “Doğanın insanlığa ihtiyacı yok. İnsanlığın doğaya ihtiyacı var.” Her gün yaşanan çevre kirliliğine, betonlaşmaya, bozulmaya ve üretmeden yapılan tüketime karşılık ünlü isimlerin sesi, yağmur ormanlarının, suyun, okyanusun, kızılçam ağaçlarının, toprağın ve doğa ananın dili oluyor. Onlar sorunlarını anlatırken mesaj da doğrudan izleyicilere ulaşıyor. 

Görsel; Youtube