Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geleceğe Neşeli Masallar Bırakmak için Gezegeni Koru

Geleceğe Neşeli Masallar Bırakmak için Gezegeni Koru

Extinction Rebellion, Whoopi Goldberg tarafından seslendirilen The Gigantic Change isimli animasyon film ile gelecekten günümüze bir kapı açıyor.

Küresel bir çevresel hareket olan Extinction Rebellion (Yokoluş İsyanı) pandemi sonrasını dünyanın yeniden şekillenmesi için bir fırsat olarak görüyor. Ancak bunun için harekete geçip kısa sürede radikal adımların atılması gerekliliğini hatırlatıyor. Passion Pictures Stüdyosu imzası taşıyan üç dakikalık animasyon film The Gigantic Change de gelecekten geçmişe bir kapı açarak bu durumu hatırlatıyor. Dünya Çevre Günü kapsamında yayınlanan kısa animasyon film, dünyayı ekolojik ve iklim krizden kurtarmak için fazla zaman kalmadığını gösteriyor.

The Gigantic Change ile 2050’den günümüze bir bakış

2050 yılında bir büyükanne ve torunun masallarında günümüzün hikayesi anlatılıyor. Yakın gelecekte insanlığın karşı karşıya kalabileceği sorunlar bir sonraki neslin hikayelerine konu oluyor.

Filmde büyükanne torununa The Gigantic Change isimli bir masaldan bahsediyor. Bu masalda okyanuslara karışan plastik atıklar ve hava kirliliğini arttıran fabrikalar gibi gezegenimizin sonunu hazırlayan konulara değiniliyor. Hikayenin mutlu sonla bitmesini arzulayan küçük kız insanların birlik olarak dünyayı yok oluşa sürükleyen bu sorunların üstesinden geldiğini düşlüyor. Film, izleyicileri çevreyi koruması ve gezegenin geleceğini savunması için gerçekleştirmek zorunda olduğu eylemleri anlatan thegiganticchange.com sitesine yönlendiriyor.

The Gigantic Change daha parlak bir geleceğin mümkün olduğunu hatırlatırken bunu gerçekleştirmek için birlik olmak gerektiğini de gösteriyor. Extinction Rebellion şiddet içermeyen sivil itaatsizlik eylemleri için her zaman birlik olmanın bir arada bulunmanın önemine vurgu yapıyor. Geçtiğimiz ay yayınladığı #NoGoingBack etiketli filminde de gezegenin varlığını koruması için insanlara birlik olun çağrısı yapıyordu.

George Lewin ve Nicola Jane Francis yönetmenliğinde hazırlanan animasyon filmde büyükanneyi Emmy, Grammy, Oscar ödüllü oyuncu Whoopi Goldberg seslendiriyor.

Künye

Yönetmenler: George Lewin, Nicola Jane Francis
Yazarlar: Nicola Jane Francis, Josh Hughes
Büyükanne: Whoopi Goldberg
Torun: Livia Nelson
Hikaye: George Lewin
Yapımcı: Serena Schellenberg
Prodüksiyon Şirketi: Passion Pictures Films
İdari Yapımcı: Belle Palmer / Passion Pictures
Tasarım: Nicola Jane Francis
Animasyon: Nicola Jane Francis
Ses Tasarım: Chris Banks
Müzik Beste: Simon Chamberlain
Ses Kayıt: Factory Studios

Görsel: YouTube, The Gigantic Change