Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bugünün Teknolojisini 60’lı Yıllarda Tanıtmak

Bugünün Teknolojisini 60’lı Yıllarda Tanıtmak

Uswitch, teknoloji devlerinin ikonik ürünleri için 60'lı yıllara özgü afişler yarattığı özel bir içerik hazırladı.

1960’lar teknoloji, özellikle de tüketici elektroniği açısından önemli gelişmelerin yaşandığı yıllardı. Örneğin ilk mouse’un, ilk oyun konsolunun ve LED aydınlatmanın icadı bu yıllara dayanıyor. Mad Men’den aşina olduğumuz üzere bu ürünleri ve elektrikli süpürge, bulaşık makinesi gibi diğer yeni ürünleri satacak reklamların yaratılmasıyla bu yıllar reklamın da altın çağı oldu. Uswitch‘e göre 2020’de bir tüketici, yaklaşık olarak günde 6-10 bin reklama maruz kalıyor. Her şeyin daha sakin ve daha az karmaşık olduğu altın çağ ise günümüz reklamlarından çok farklı bir dile ve estetiğe sahip.

Teknoloji devlerine retro afişler

Peki bugünün ürünleri o yıllarda nasıl tanıtılırdı? İngiltere’de faaliyet gösteren fiyat karşılaştırma sitesi Uswitch günümüzün en popüler teknoloji icatlarından altısı için “60 yıl önce piyasaya sürülseler reklamları nasıl olurdu?” fikrinden yola çıkarak retro reklamlar hazırlamış.

Uswitch

Uswitch’in Tech Ads Reimagined adını taşıyan poster serisi; iPhone, Fitbit, Alexa, PlayStation 5 , Hive ve Electric Bike Company olmak üzere 6 farklı markanın ürününe yer vermiş. Posterlerde sadece reklam değil, ürünlerin kendisi de 60’lı yılların imkanlarına ve ruhuna uygun bir şekilde yorumlanmış. Bunun en net görülebildiği örneklerden biri Playstation 5. Bu ürün afişte daha çok TV’ye entegre bir atari gibi tasvir edilmiş. Bir diğer örnek de Fitbit afişinde klasik bir kol saati gibi tasvir edilmiş akıllı fitness bilekliği. Afişteki metne göre bu ürün Rolex saatten daha küçük ve daha hafif.

Uswitch

Uswitch

Görsel: Uswitch