Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kit Kat’tan İçerikle Alakalı Pre-Roll Reklamlar

Kit Kat’tan İçerikle Alakalı Pre-Roll Reklamlar

Kit Kat, YouTube ile gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde kullanıcının izlemek üzere olduğu içeriğe uygun pre-roll reklam filmleri sunuyor.

YouTube’da izlemek istediğimiz bir video öncesi çıkan reklamların çoğunu geçiyoruz. Geçilemeyecek olan reklamları ise izlemeden bitmesini bekliyoruz. Daha önceleri pre-roll reklamlar için hazırlanan mini diziler kısa ve sürükleyici hikayeleri ile reklamlara alternatif bir kapı açmıştı. Rus şirketi Restelecom için hazırlanan The Buzz ve Concept tarafından Vestel için hazırlanan Viziizle platformu bu örnekler arasında yer alıyor.

Kit Kat reklam molasında izleyiciyi içerikten koparmıyor

İzlenilmek istenen içerikten bağımsız bir ürünün reklamı izleyicinin dikkatini çekmiyor. The Buzz ve Viziizle gibi hikayesi olan bir kampanya değilse reklamlar geçiliyor. Kit Kat bu durumu göz önünde bulundurarak izleyicilerin reklamları geçmesini önleyecek bir fikir geliştirdi. YouTube ile gerçekleştirdiği iş birliği ile izlenmek üzere olan içerik ile alakalı reklamlar hazırladı.

Publicis Middle East / Dubai tarafından hazırlanan Give YouTube a Break isimli kampanya için Youtube üzerinden bölgelere göre en çok yapılan armalar belirlendi. Kullanıcıların davranışları ve verileri doğrultusunda seçili başlıklara uygun olacak içeriklere sahip pre-roll reklamlar hazırlandı.

Bu sayede spor içerikli bir video izlemek üzere olan kişilere; futbol, tenis, basketbol, golf, buz hokeyi gibi etkinliklerin yer aldığı bir pre-roll reklamı gösteriliyor. Makyaj videolarından önce ise hızlı makyaj yapımlarının yer aldığı kolajlar arka ekranda dönüyor. Böylelikle izleyici videosuna geçmeden önce de izlemek istediği bir içerikle karşılaşıyor. Bu da reklamı geçmesini engelliyor.

Prodigious prodüksiyon şirketi arama yapılan anahtar kelimelere uygun 50 reklamı üç farklı dilde hazırladı. Bu pre-roll reklamlar 98 milyondan fazla gösterim elde ederken 45 milyondan fazla kişiye ulaşıldı.

 

Künye

Müşteri: Kit Kat
Ajans: Publicis Middle East, Dubai, United Arab Emirates
İdari Yaratıcı Yönetmen: Rana Najjar
Yaratıcı Yönetmen: Mohamed Bareche
Metin Yazarı: Hani Mohsen
Sanat Yönetmeni: Mohamed Youssef El Naggar, Saaniya Abbas
Planlama Direktörü: Jala Fawaz
Sosyal Medya Yönetimi: Wassim Haddad
Müşteri İlişkilileri Yönetimi: Maya Khammar
Prodüksiyon Şirketi: Prodigious

Görsel: YouTube