Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kit Kat, Diğer Markaların Reklam Panolarını Ele Geçiriyor

Kit Kat, Diğer Markaların Reklam Panolarını Ele Geçiriyor

​Kit Kat, diğer markaların reklam panolarındaki modellere Kit Kat’lı bir mola verdirmiş.

JWT Kolombiya’nın imzasını taşıyan “The day advertising had a break” (Reklamcılığın mola verdiği gün) isimli kampanyada Kit Kat; “Have a Break” sloganından yola çıkarak (Türkiye’de “Kit Kat, molana tat kat” olarak kullanılıyordu), diğer markaların reklam panolarında “görevde” olan modellerin eline birer Kit Kat tutuşturmuş. Modellerle orijinal mizansen tekrardan oluşturulup, çekimler sırasında bir mola veriyorlar tadında yeni çekimler yapılmış.

İçeriği değiştirilen panoların yanına, gelen geçenlerin ilgisini artırmak için, bedava Kit Kat dağıtım kutuları da kampanya dahilinde asılmış.

Kampanya elbette diğer markaların izniyle gerçekleştirmiş: Kit Kat, diğer markalardan, reklam panolarındaki görselleri, aynı modeller ve kompozisyonlarla, ancak ellerinde Kit Kat’la tekrar fotoğraflamaya ikna etmiş. Sonunda kampanya başarılı olur ve adından söz edilirse diğer markalar da ücretini Kit Kat’ın ödediği kampanya ile adlarından bahsettireceklerinden, ikna sürecinin çok zorlu geçtiğini sanmıyorum.

İçlerinde Mazda, Banco Caja Social, Claro, Hero ve Nailen’in olduğu markalar Kit Kat’a panolarını emanet etmekle kalmamış, kampanyayı bir de kendi hesaplarından paylaşmışlar. Bu da kampanyanın yayılımını artırmış.

Kampanya görselleri, sosyal medyada ilk birkaç hafta içinde 2 milyondan fazla görüntülenme almış.

,

Görsel; Youtube