Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sızıntı Bahane, Yemekler Şahane!

Sızıntı Bahane, Yemekler Şahane!

Bir ailenin tavandaki sızıntıya rağmen neşeyle yemeklerine devam etmesini ele alan Thermostat 6; ünlü Fransız animasyon okulu Gobelins'den çıkma lezzetli bir canlandırma kısası.

Gobelins, Fransa’nın ve hatta dünyanın en prestijli animasyon okullarından. Bizim de sık sık radarımıza yakalanan nefis işler çıkıyor bu okuldan. Daha önce haberini yaptığımız, Pixar tadındaki animasyon kısası veya 3 farklı çizerin yarattığı bilim-kurgu canlandırma Gobelins öğrencilerinin muhteşem işlerinden sadece ikisi. Bugünkü haberimizin konusu da yine bu okuldan çıkan bir animasyon kısası olan Thermostat 6.

Yaklaşık 4 buçuk dakikalık Thermostat 6; masa başındaki bir aileyi odağına alıyor. Anne, baba, ergen kız, küçük kardeşi ve büyük baba… Hepsi beraber, sıradan bir şekilde yemek yiyorlarmış gibi başlıyor. Yemek sırasındaki sohbet ise evde yapılması gereken tamirler üzerine. Ancak, masaya su damlamaya başlıyor. Ailenin ergen kızı dışındaki diğer bireyler bu sızıntıyı umursamadan yemeklerine devam ediyor, anne masaya birbirinden görkemli yemekler getirmeye devam ediyor.

Masa Sular Altında Kalsa Da Durmak Yok

Kızın siniri bozulup işi kendisi ele almaya karar verince masanın üzerine çıkıp boruyu tamir etmeyi deniyor. Ancak başarılı olamadığı gibi her şey tam anlamıyla kontrolden çıkıyor. Boru patlıyor, sızıntı damla olmaktan çıkıp sular seller gibi masanın üzerine akmaya başlıyor. Fakat aile yine de umursamaz, inatla yemeklerine devam ediyorlar. Kızsa deliriyor tabii.

thermostat 6_gobelins_fransa_bigumigu_9 thermostat 6_gobelins_fransa_bigumigu_9 thermostat 6_gobelins_fransa_bigumigu_

Masa sular içinde yüzerken, küçük kardeş neredeyse artık boğulacakken bile gelsin pastalar, gitsin çörekler şeklinde yaşayan bu gamsız aile ve ergen kızın aile karşısındaki tepkileri çok güzel. Buradaki muhabbetler de oldukça komik. Örneğin, ufaklık masadan suya düşünce anne onu bezinden yakalayıp “Yemek bitmeden masadan kalkmak yok!” diye uyarıyor. Veya genç kız, artık bir masa olmadığını belirtince “E ne güzel işte, havuzumuz var” yanıtını alıyor. Müthiş bir vurdum duymazlık gerçekten! Aile artık yemek odası sular altında kaldıktan sonra bile tavan arasına sığınıp hala yemek yemeye devam ediyor. Filmin sonunda ise hoş bir sürpriz var.

Film çok eğlenceli, çok tatlı bir film kesinlikle. Bunun yanı sıra canlandırması da müthiş, özellikle yemekler, 2B animasyonla bile oldukça lezzetli görünüyor.

 

Künye:

Yönetmen : AV-RON Maya, COMINOTTI Mylène, COUDERT Marion, DANO Sixtine
Müzik : Arthur Dairaine

Görsel: Vimeo