Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eames’in İkonik Askı Tasarımını Selamlayan Kartlar

Eames’in İkonik Askı Tasarımını Selamlayan Kartlar

Art of Play, Charles ve Ray Eames çiftinin imzasını taşıyan efsane duvar askısı Hang-it-all'dan ilham alarak bir kart destesi tasarladı.

İskambil destesi tasarımları son yıllarda oldukça yaratıcı işlere sahne oluyor. Bana göre son zamanlarda rastladığımı en nefis iş, caz tutkunlarına özel dinamik illüstrasyonlarla bezeli Tempo isimli desteydi. Yine bir kahve delisi olarak iyi kahve yapmanın ipuçlarını gösteren Sip-To-Suit Cards’ı da anmadan geçemeyeceğim. Her kartta fotoğrafçılıkla ilgili ayrı bir ipucu veren The Photography Deck’i de… Şurada daha nice yaratıcı deste tasarımını bulabilirsiniz. Bu defa ise tasarım dünyasında bir efsane olan Eames’lerin askı tasarımdan ilham alan bir kart destesi var sırada.

Destede figürlü kart bulunmuyor

Amerikalı tasarımcı çift Charles Ormond Eames ve Bernice Alexandra Ray Eames, modern mimari ve mobilya alanlarındaki önemli katkılarıyla anılıyor. İkili ayrıca endüstriyel tasarım, grafik tasarım, sanat ve film yapımı alanlarında da üretim yapıyordu. Eames Ofiice’in 1953 yılında çıkardığı aşağıdaki minimalist askılık birçoğunuzun hafızasının derinliklerinde saklıdır. Yaratıcı stüdyo Art of Play, Eames Hang-It-All Playing Cards isimli destesinde bu hang-it-all isimli askıdan ilham almış.

Tellerle birbirine bağlanan renkli dairelerden oluşan ve nostaljik bir renk paletine sahip olan duvar askısı, Eames çiftinin yüzyıl ortası tasarımına getirdiği oyuncu yaklaşımı ortaya koyuyor. Gündelik nesnelere nasıl beklenmedik bir neşe kattıklarını bu parçada somut olarak görebiliyoruz. Kartlardaki görsel motif, orijinal tasarımı oluşturan çubuk ve top biçimleri içinbir kutlama niteliğinde. Kartlarda 2 boyutlu bir yaklaşım izlenmiş. Dolayısıyla küreler ve çubuklar, çizgiler ve daireler şeklinde kartlara yansımış.

Destede figürlü kart (papaz, vale vb) bulunmuyor. Kartlar basitçe 1-13 arasında numaralandırılmış. Bir kartın numarası kaçsa üzerinde o kadar daire yer alıyor.

Art of Play, Charles ve Ray’in Los Angeles’ta tasarladığı ve inşa ettiği evi anımsatan tipo baskılı bir kutuda satılan bu yeni oyun kartlarının tasarımı için Eames Ofiice ile yakın temas içinde çalışmış.


Görsel: Instagram