Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Braille Emojiler

Braille Emojiler

Walda Verbaenen "Braille Meets Emoticons" isimli projesinde, Braille alfabesine eklenmek üzere tasarlanan 22 farklı emoji öneriyor.

Son yıllarda görme engellilerin yaşamını kolaylaştırmanın ötesinde bu yaşamlara güzellik katacak çok yaratıcı yeniliklerle karşılaşıyoruz. Otomobil camındaki manzarayı hissettiren teknoloji Feel the View, görenler ve görme engelliler için ortak yazı biçimi Braille Neue, eserlere dokunarak gezilebilen müze, kabartmalı mezuniyet yıllığı, Braille porno kitabı, Braille UNO kartları ve kendin yap Braille baskı kiti Vrailler bunlar içine unutulmaz olanlardı. Walda Verbaenen’in Braille Meets Emoticons projesi de bu türden dikkat çeken bir iş.

Braille Meets Emoticons

Braille’in noktalı yapısıyla tasarlanan emojiler: Braille Meets Emoticons

Emoji fikir olarak mesajlaşmayı zenginleştiren ve kolaylaştıran bir iletişim unsuru olarak doğmuş olsa da tamamen görsel oluşu onu görme engelliler için erişilemez bir şey kıldı ne yazık ki. Oysa emojilerin pratik doğasının en fazla fayda sağlayabileceği topluluk da engelli insanlar. Belçika’da MAD Sanat Okulu’nda yazı tasarımcısı ve doktora öğrencisi olan Walda Verbaenen bu engeli aşmayı hedeflemiş ve en popüler emojileri, Braille’de yeniden tasarlamaya karar vermiş. Braille Meets Emoticons başlıklı proje, Braille alfabesine çeşitli yüz ifadelerinden başparmak ve kalp sembollerine kadar her şeyi içeren 22 farklı sembolün veya emojinin eklenmesini öneriyor.

Walda, “Braille kullanan insanlara, duygularını anlatmak için alfabenin harflerini kullanmaktan başka şans tanınmamış. Bu, bizim görsel emojilerimize dayanan ama Braille’i karakterize eden nokta diline dönüştürülmüş bir Braille alfabesi eki tasarlamak için başlangıç ​​noktası oldu.” diyor.

Projenin detaylarını burada görebilir, Instagram’ı üzerinden tasarımcının çalışmalarını takip edebilirsiniz.

Braille Meets Emoticons Braille Meets Emoticons Braille Meets Emoticons

Görsel: Walda Verbaenen