Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Braille Alfabesiyle Hazırlanan İlk Facebook Gönderisi

Braille Alfabesiyle Hazırlanan İlk Facebook Gönderisi

McCann Lima’nın UNCP (Ulusal Görme Engelliler Birliği) için hazırladığı sosyal farkındalık kampanyasında mesaj Braille alfabesiyle veriliyor.

Seksen yıldan fazla süredir görme engelli vatandaşların sosyal hayata daha kolay uyum sağlaması için çalışmalar yürüten UNCP, hazırladığı kampanya ile görme engellilerin yaşadıklarıyla ilgili farkındalık yaratmayı ve görme engeli olmayan insanların dikkatini çekmeyi hedeflemiş.

McCann Lima imzalı kampanya için hazırlanan Facebook gönderisinin tamamı Braille alfabesi kullanılarak yazılmış. UNCP’nin kendi Facebook hesabı üzerinden paylaştığı gönderi Braille alfabesini okumayı bilmeyenler için sadece beyaz fon üzerine, noktalardan ibaret bir görsel gibi gelebilir.

Sosyal farkındalık yaratma amacıyla hazırlanan kampanyada, Facebook’taki fotoğraf etiketleme özelliği kullanılmış. Böylece, aynı görme engellilerin Braille alfabesini okuyabilmek için noktaların üzerinde parmaklarını gezdirdiği gibi fare imlecini kelimelerin üzerlerinde gezdiğinizde mesajı okuyabiliyorsunuz: “Bizim gibi okumanızı istemiyoruz, sadece dikkatinizi çekmek istiyoruz.”

UNCP, Braille alfabesi kullanarak hazırladığı Facebook paylaşımıyla amacına ulaşmış ve paylaştığı tek bir gönderiyle 689.432 Facebook görüntülenmesi elde edip, Dünya’nın pek çok yerinden medya ilgisi toplamış. Medyanın bu ilgisi sayesinde kampanya toplam 2.7 milyon kişiye ulaşmış.

Kampanya, 2015 Facebook Ödülleri’nde iki bronz ödülün sahibi oldu.

Braille alfabesiyle yazılmış bir kitap:

Gönderi, fotoğraf etiketleme özelliği kullanılarak hazırlanırken:

Künye:

Reklamveren: UNCP
Ajans: McCann Lima
Yazar: Frank Martí
Sanat Yönetmeni: Christian Silva
Dijital Yönetmen: Miguel Bulnes
Sosyal Medya: Jhonatan de la Cruz / Mónica Campos
Video: 7 Samurai, Animal FX
Ses: Sonica

Görsel; facebook, Youtube