Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Görme Engelliler için Braille Alfabesiyle Yazılmış Coca-Cola Kutuları

Görme Engelliler için Braille Alfabesiyle Yazılmış Coca-Cola Kutuları

Binlerce ismi kutularınına yazan Coca-Cola, eksik kalan isimleri tamamlıyor.

Coca-Cola, geçtiğimiz yıl küresel kutu tasarımını değiştirerek yüzlerce insanın ismini yazmıştı. Reyonda kendi ismini arayanlar, kutuların fotoğrafını sosyal medyada paylaşanlarla birlikte Coca-Cola etkili bir bağ kurmayı başarmıştı. Kampanyanın başarısının yanında bazı insanları ve isimleri unuttuğunu itiraf ederek başlıyor marka sözlerine.

Bunu değişimi de farkındalıkla birlikte hayata geçirerek görme engellilerin okumasını sağlayan kabartma harflerle yazılan Braille alfabesini de kutu tasarımına dahil ediyor. Meksika’daki otomatlardan düşen kutulardaki isimler görme engelliler kadar görebilenleri de şaşırtıyor. Kampanyanın başarısıyla birlikte kutular sadece görme engellilerin erişimindeki noktalarda değil büyük sinema salonlarında ve görebilenlerin satın aldığı noktalara da yerleştiriliyor.

Yaşamlarının farklı dinamikleri yüzünden azınlık konumunda kalan insanların, hatırlandığını ve heyecanlarını görmek de onlar için en büyük armağan oluyor. Ve kutular sayesinde bir kişinin daha Braille alfabesinin ismiyle varlığıyla tanışması da cabası.

Künye:

Reklam Ajansı: Anónimo, Meksika
Yaratıcı Yönetmenler: Rafael Martínez, Benjamín Pedrero, Jorge Méndez, Rogelio Cortez
Sanat Yönetmenleri: Maricarmen Rubí, Julio Eloss, Erika Gómez
Metin Yazarları: Silvia Lona, Luis Meza, Alan Marín
İllüstratör: Carlos Ramírez
Fotoğrafçı: Israel Rincón

Görsel; Youtube