Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karantinada Yalnız Kalan Bir Müzisyenin Hikayesi: Grand Pause

Karantinada Yalnız Kalan Bir Müzisyenin Hikayesi: Grand Pause

Keremcan Gümüştaş tarafından yönetilen Grand Pause, COVID-19 salgınının hissettirdiklerini fantastik bir senaryo ile birleştiriyor.

Karantina dönemi hepimiz için hiç kuşkusuz zorlu bir süreçti. Özellikle bir başına yaşayanlar için evde tek başına vakit geçirmek zihinsel açıdan sağlıklı kalmayı zorlaştırırken yaşadığını hissetmek için üretmek yegâne çözümdü. Öte yandan pandeminin getireceklerini, dünyanın nasıl bir hal alacağını düşünenler ve bu konuda alternatif senaryolar üretenler için de oldukça verimli bir süreçti. Grand Pause kısa filmi de boğucu karantina döneminde ortaya çıkan işlerin arasında yerini alıyor.

Karantina ile hayata mola

Kısa Film TV YouTube kanalında yayınlanan yönetmenliğini Keremcan Gümüştaş’ın üstlendiği Grand Pause filmi, salgını ve hissettirdiklerini gerçeküstü senaryosuyla yansıtıyor. Salgın ve ardından gelen karantina dönemiyle hayatın gidişatı değişirken kısa film bu durumu bir adım daha ileriye taşıyor ve fantastik bir dokunuşla hikayeyi bambaşka bir noktaya götürüyor.

İnsanlık salgına karşı verdiği mücadeleyi kaybetmiş, nüfusun büyük bir bölümü ise yok olmuştur. Hayatta kalanlar ise evlerinden dışarı çıkmadan yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Filmin kahramanı olan müzisyen günlerini piyano çalarak geçirir. Hiç beklemediği anda bir telefon alır ve birbirinin kopyası olan günler değişime uğrar. Peki ama telefonun karşısındaki kimdir? İzleyicide merak uyandıran ve filmi fantastik bir noktaya taşıyan tam da bu nokta oluyor.

Grand Pause aslında bir müzik terimi. Müzisyenin veya orkestra şefinin belirlediği, süresi belli olmayan ara, mola anlamına geliyor. Karantina döneminde yalnızlaşan ve zorluklara karşı tek başına hisseden insanlar yaşamlarında “grand pause” adı verilebilecek bir dönemden geçiyor. Bu isim, filmde yer alan müzisyenin kariyerine ve hayatına vermiş olduğu arayı temsil ediyor.

Cerebro Creative isminde bir tasarım stüdyosu kuran Keremcan Gümüştaş, Rusya’daki Türk firmalarına marka ve görsel iletişim konularında hizmet veriyor. Tanıtım filmleri çekiyor.

grand pause

Künye

Yönetmen: Keremcan Gümüştaş
Kurgu: Serhat Kavas
Müzik: Evrim Tüzün
Ses Mühendisi: Levent Deniz Sönmez
Poster Tasarım: Umut Pulat
Oyuncular: Evrim Tüzün, Yıldız Ustabaş, Natalie Besate, Burcu Secmeer

Görsel: YouTube