Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Pozisyona Uyum Sağlayabilen Ofis Sandalyesi

Her Pozisyona Uyum Sağlayabilen Ofis Sandalyesi

Bravo Tribe’ın imzasını taşıyan BeYou, kullanıcının rahat ettiği pozisyon için dönüşerek konforlu bir çalışma deneyimi sunuyor.

Pandemiyle birlikte hepimiz sağlığımıza daha fazla özen gösterir olduk. Aynı pozisyonda saatlerce oturmanın ne kadar zararlı bir şey olduğunu da bilmeyenimiz kalmadı bu arada. Bu noktada, hem ofiste hem de evde çalışırken yaşam kalitemizi yükseltebilecek pek çok yenilikle karşı karşıyayız. Ayakta çalışmaları masaları bunun başında geliyor. İç ve dış mekanlarda kullanılabilen ayakta çalışma masası NOTADESK ve yüksekliği ayarlanabilen laptop standı MOFT Z son dönemde karşımıza çıkan en iyi ayakta çalışma çözümlerindendi. Yatarak çalışma mobilyaları, egzersiz yapmayı sağlayan ofis sandalyesi gibi ilginç tasarımlar da bu alandaki yeniliklerin giderek artacağını gösteriyor. BeYou adlı dönüşebilir sandalye de bu yeniliklerden biri.

10’u aşkın pozisyona uyum sağlayan tasarım, Kickstarter’da 5 dakikada fonlandı

ABD’li tasarım stüdyosu Bravo Tribe’ın imzasını taşıyan BeYou, Kickstarter’da yalnızca 5 dakika içinde hedeflediği fonu toplamış. Bu da bu tip sağlıklı çalışma ortamı yaratan tasarımlara ne kadar ihtiyaç duyulduğunun göstergesi olsa gerek. Bravo Tribe ekibinin, bu ürünü kendi evden çalışma deneyimlerine dayanarak tasarlamış olduğunu da belirtelim.

Ekip; ofiste çalışırken, evden çalışırken, dilenirken ve yemek yerken sürekli oturduğumuzun buna rağmen oturmayla ilgili tasarımlarda önemli bir ilerleme kaydedilemediğinin altını çiziyor. Dönüşebilir sandalyeyi kullanırken saniyeler içinde geçiş yapılabilen 10’dan fazla farklı pozisyon ile oturma deneyiminde devrim yaratmayı hedefliyorlar.

BeYou ile otururken hareket halinde olmak

BeYou, dizüstü bilgisayarınızda çalışmaktan telefonunuzda oynamaya ve hatta kısa bir şekerleme yapmaya kadar farklı durumlar için konforlu bir deneyim sunuyor. Belimizin, boynumuzun ve dizlerimizin bitmek bilmeyen ağrılara teslim olduğu böyle bir çağda geleneksel ofis koltuklarının sunamadığı konforu vadediyor. Kullanıcıya nasıl oturacağını dikte etmek yerine, kendisini iyi hissettiren bir pozisyonda rahatça oturabilmesi için ona uyum sağlıyor.

BeYou’nun temel prensibi, her bir parçasının standart işlevinin dışında işlevler yüklenebilmesi. Örneğin sırt yaslama yeri laptop standına, dirsek dayama alanına ve otuma alanına dönüşebiliyor. Kol dayama parçaları açılarak minik bir uzanma koltuğuna dönüşebiliyor. 181 kg’a kadar ağırlık taşıma kapasitesine sahip meşe kaplamalı sandalye, lekelere ve yıpranmaya dirençli birinci sınıf kumaşla kaplanmış.

 

Görsel: Kickstarter