Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İletişimin Geleceği Zoomtopia 2020 Etkinliğinde Konuşuldu

İletişimin Geleceği Zoomtopia 2020 Etkinliğinde Konuşuldu

Zoom CEO'su Eric Yuan ve ekibi, Zoomtopia 2020 etkinliğinde Zoom’a gelecek olan yeni özelliklere ve iletişimin geleceğine değindi.

Zoom, yıllık kullanıcı etkinliği Zoomtopia’yı dijital formatta düzenledi. Çevrimiçi gerçekleştirilen Zoomtopia 2020 etkinliğinde platformda yapılacak yenilikler ve iletişimin geleceği konuşuldu. İki gün süren sanal konferansta konuşan Zoom CEO’su Eric S.Yuan ihtiyaçları karşılamak için neler yapabileceklerine değindi. Pandemi nedeniyle 2020’nin ilk çeyreğinden itibaren hızlıca artan kullanıcı sayısına dikkat çekti. Karantina dönemi insanlar sevdikleriyle bağlantı kurmak, işlerini yürütmek, eğitimlerine devam etmek için Zoom üzerinden iletişimde kalmaya davam etti. Yuan bunun sonucundan günlük 300 milyondan fazla katılımcının platformu ziyaret ettiğini ve yılda 3 trilyon dakikadan fazla toplantı süresi olduğunu vurguladı.

zoomtopia

Yeni özellikler Zoom’u bir adım öteye taşıyor

Konferasta verilen bilgilere göre Zoom platformu için güvenlikten yazılıma OnZoom’dan Zoom Phone’a kadar önemli yenilikler geliyor. OnZoom kullanıcıların işlerini büyütürken farklı kitlelere ulaşmasını sağlayacak bir etkinlik platformu. Katılımcılar burada, ücretli, ücretsiz ve bağış toplama etkinlikleri gerçekleştirebilecek. Zoom dahil hiçbir üçüncü tarafın toplantılara erişim sağlamamasına imkan sunan uçtan uca şifreleme özelliği sayesinde güvenlik önlemleri artırıyor. Kriptografik anahtarlarla şifrelenecek oturumlar sayesinde sadece belirlenen cihazlar erişim sağlayabilecek.

Zaaps ise toplantı deneyimini geliştiriyor. Toplantı anında, öncesinde veya sonrasında daha verimli ve etkili olmak için akış boyunca stratejiyi operasyonel hale getirmeye ve üretkenliği artırmaya yardımcı oluyor. Masaüstünde birden fazla uygulama arasında geçiş yapmak, belgelere ulaşmak veya ekranı paylaşmak için Zoom arayüzündeki uygulamalar kullanılabiliyor.

Odadaki katılımcılara galeri görünümü gösteren Zoom Rooms, Güvenlik ekibi üyelerini ve acil durum numaralarını eş zamanlı olarak uyaracak Zoom Phone, özelleştirilebilir yazılım geliştirme paketleri, sınıf veya mahkeme ortamı gibi arka plan temaları, ses kalitesi iyileştirmesi etkinlikte değinilen diğer geliştirmeler arasında yer alıyor.

Uzaktan çalışma ve sürdürülebilirlik

Zoomtopia 2020’de uzaktan çalışma konseptinin işlevsel bir şekilde uygulanabildiğine değinen Yuan, geleceğin yüz yüze ve sanal iletişimin karışımı olacağını vurguluyor. Bu kapsamda yatırımlar da yapılıyor. Eğitim, önceliklerin başında geliyor. Okulların kapanması dünya genelinde 1 milyardan fazla çocuğu etkiledi. Çevrimiçi eğitim her çocuk için ulaşılabilir değil. Bu durum eşitsizliğe neden oluyor. Zoom her öğrencinin eğitimini sürdürebilmesi için 1,5 milyon dolardan fazla bağış gerçekleştirerek bu durumu değiştirmeye çalışıyor. Zoom Cares adlı bu hibenin ilk ulaştığı kurumlar Annenberg Institute for School Reform, Education Leaders of Color, Education Superhighway, International Society for Technology in Education(ISTE), Profound Gentleman ve Teach For All oldu.

Görsel: YouTube, Zoom 1, 2