Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kutu Oyunları İçin Etkileşimli Konsol: Gameboard

Kutu Oyunları İçin Etkileşimli Konsol: Gameboard

The Last Gameboard tarafından geliştirilen Gameboard, kutu oyunu dünyasıyla dijital oyun ortamını birleştiriyor.

Aile ve arkadaşlarla toplanıp kutu oyunlarıyla geçirdiğimiz güzel günleri hatırlayan var mı? Yıllar ilerledikçe kutu oyunlarından ve salgın nedeniyle de geniş çaplı sosyal buluşmalardan uzaklaştık. Gameboard isimli dijital kutu oyunu ise bu eski oyun geleneğini çağa uygun bir yaklaşımla geri getirmekte iddialı. Gameboard, tipik bir dokunmatik ekranlı tabletten farklı olarak, oyun oynamak için gerçek dünyada ellerimizi nasıl kullandığımızı algılayabiliyor. Ayrıca birden fazla kullanıcının dokunuşlarını ve kullanılan fiziksel oyun parçalarını tanıyabiliyor. Bu patentli 16”x16” 3D yakalama özelliğiyle cihaz, gerçek bir oyun topluluğu deneyimi sunuyor.

Gameboard ile bütün oyunlar tek bir platformda

Gameboard, Colorado’lu teknoloji girişimi The Last Gameboard tarafından geliştirilmiş. Fiziksel oyunların dokunsal ve sosyal deneyimi ile dijital içeriğin ve çevrimiçi toplulukların avantajları arasında köprü kuran yeni nesil bir masa üstü oyun sistemi olarak tanımlanıyor. Rakipsiz dokunmatik teknolojisi, oyunculara her zaman, her yerde ve herkese benzeri görülmemiş bir oyun deneyimi sunuyor. Gameboard uygulaması, oyun deneyimini genişletmek, dijital oyun kartlarını gizlemek, dijital zar atmak, RPG karakter sayfalarını yönetmek ve diğer oyuncularla bağlantı kurmak için oyuncunun kişisel mobil cihazından yararlanıyor. Öte yandan Gameboard platformu da oyun yaratıcılarına dünya çapında milyonlarca masa üstü oyuncu için daha derin, sürükleyici oyunlar, karakterler ve hikaye deneyimleri geliştirmeleri için araçlar sağlıyor.

Gameboard ile eskiden sıkça oynadığınız klasik oyunları oynayabilir, Gameboard platformunda sunulan yeni oyunları deneyebilirsiniz. Anında oyun değiştirebilir, kapattığınız oyuna daha sonra kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Gameboard ile evde yer tutacak farklı kutu oyunları almaya da gerek kalmıyor. Tek oyun tahtası üzerinde çok sayıda oyun oynayabiliyorsunuz.

Gameboard’u basitçe 1920×1920 pixel çözünürlükte 17×17 inç bir tablet cihaz olarak tarif etmek mümkün. Yukarıda da açıkladığım gibi bu tablet fiziksel ve dijital parçalarla etkileşime girebiliyor.

Temelleri 2019’da atılan The Last Gameboard, o gün bugündür Gameboard’u geliştiriyor. CES 2022 Innovation Awards’da onur ödülü alan oyun sistemi, Kickstarter’da da 24 saat içinde hedeflediği fonu toplayarak sağlam bir başarı yakalamış.

Görsel: CES