Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ursula K. Le Guin’in Dünyası Belgesel Oldu

Ursula K. Le Guin’in Dünyası Belgesel Oldu

Arwen Curry'nin, Ursula K. Le Guin'in hayatını anlatan belgeseli, ölümüyle bizlere daha buruk bir dünya bırakan sanatçıyla yollarımızı yeniden kesiştiriyor.

Bazı yazarlar vardır öyle dünyalar yaratırlar ki yaşadığımız dünyaya ne hacet deriz onların hikayelerini dinledikten sonra. Ursula K. Le Guin de o yazarlardandı. Yaşadığı, yazdığı, hayal ettiği, arzuladığı her günün sonunda bize yaşayacak yeni hikayeler ve üzerine düşünecek fikirler verdi. Bir orman gibi yeşertti düşüncelerini bizlerde ve 22 Ocak 2018 günü ona yakışır bir şekilde, evinde huzurla gözlerini yumdu bu hayata.

Ursula’nın Bize Hala Öğütleyeceği Çok Şey Var

Ursula K. Le Guin birçok insanı çok derinden etkiledi. Her bir kitabında bizleri sonsuza sürükledi. Bazen Ged’i kovalayan gölge olduk, bazen Lavinia’daki sessiz bir savaşçı. Cinselliği, feminizmi, cinsiyetleri ve ben olmayı yeniden keşfettik onun kitaplarında. Belki 89 yaşında hayata hoşça kal dedi ama eminim ki daha nice zihinlerde onun hikayeleri yüzyıllar boyunca bizlere ilham verecek. Arwen Curry de ondan ilham alan bir belgeselci.

Arwen Curry’nin dördüncü belgeselinin adı Worlds of Ursula K. Le Guin. Curry bu belgeseli 2016 yılında Kickstarter’da fona açmıştı. Hedefi 80 bin dolar olan belgeselci, bu filmi için 234 bin dolar fon topladı. Belgeselde Curry Le Guin’in röportajlarından ve orijinal video görüntülerinden de yararlanıyor. Belgesel sanatçının kariyerinin etkilerine ve yaşamına odaklanıyor. Belgeselde Le Guin’in görüntülerinin yanı sıra The Handmaid’s Tale’in yazarı Margaret Atwood, American Gods ve Sandman yazarı Neil GaimanThe Strange Case of the Alchemist’s Daughter kitabının yazarı Theodora Goss gibi yine önemli yazarların da röportajlarına ve konuşmalarına yer veriyor.

Arwen Curry’nin Worlds of Ursula K. Le Guin belgeseli Sheffield Doc Fest’te 10-12 Haziran’da galasını gerçekleştirecek.

Görsel: Vimeo