Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Wieden+Kennedy’den Futbol Sezonuna Özel Forma Tasarımı

Wieden+Kennedy’den Futbol Sezonuna Özel Forma Tasarımı

Boş beyaz bir forma tasarlayan W+K London, her markasını eşit derecede sevdiğini belirtiyor ve yeni formasını bizlere tanıtıyor.

Yeni spor sezonları başlıyor. Hatta başladı bile. Eylül’deyiz çünkü. Herkesin sevdiği futbol liglerinde fikstürlere bakma zamanlarındayız. Bundesliga, La Liga, Süper Lig, Premier League derken günler geçiyor, konuşacak maçlar bitmiyor. Tabii ki futbol sadece maç değil, sezon öncesi transferleri, tutulan takımın yeni formaları, ezberlenecek yeni marşlar ve bulunacak yeni totemlerle aslında çok yönlü bir deneyim. adidas, Manchester United’ın 2108/2019 sezonu 3. forması ile hem okyanuslardaki plastik atıklara dikkat çekmiş hem de takımın ilk Şampiyonlar Ligi zaferinin 50. yılını kutlamıştı. Bunun akabinde Real Madrid için de bu sezonun 3. formasını üretti. W+K London da forma konusuna biraz kafayı yormuş ve bu konuda serbest çağrışarak kendi formalarını ve futbol kitini tasarlamış.

Tüm Markaları Eşit Seven Forma

2018/2019 futbol sezonuna özgü bu futbol kiti tabii ki aslında gerçek değil. Boş beyaz bir forma tasarlayan W+K London, her markasını eşit derecede sevdiğini belirtiyor. Tüm markaları da eşit sevdiği için her biri bu formanın tasarımında yer alıyor. Markaların cırt cırtlı logolarını boş formaya dilediğini gibi ekleyebiliyorsunuz. Yani W+K London markalar için tertemiz bir sayfa açıyor adeta. Hani küçükken hatıra defterlerimiz vardı ya, kalbimiz kadar temiz bi sayfayı bize ayırırlardı, o hesap.

Yeni markalara açık olduğunu da bu şekilde belirtiyor aslında W+K London. Açıklamalarında eğer bu formada yer almak istiyorsanız bizimle irtibata geçin diyorlar. Ajansın gündemi yakalayarak konkurlara göz kırpması da güzel bir iletişim yönü. Sorumlu Yaratıcı Yönetmen Iain Tait’in ise bu konuyla ilgili yorumu formanın rahatsız görünüyor oluşu.

Görsel: W+K London