Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
FC Barcelona’nın Şehrinin Mimarisinden Beslendiği Yeni Forması

FC Barcelona’nın Şehrinin Mimarisinden Beslendiği Yeni Forması

FC Barcelona ve Nike'nin 2018/2019 sezonu için tasarladığı yeni alternatif forması, şehrin simgesine dönüşen Eixample semtinin mimarisinden ilham alarak tasarlandı.

Barselona hem mimarisi ve kültürüyle hem de futbol takımıyla dünyaca tanınan bir şehir. Futbol ile ilgili olun ya da olmayın FC Barcelona takımını duymamak neredeyse imkansız. Dev bir marka. Öte yandan şehir olarak da taşıdığı değerlerle, kültürü ve geçmişiyle de sıkça gündeme geliyor. Bir de Eixample semti var ki kuşbakışı çekilmiş bir fotoğrafını gördüğünüz anda buranın Barselona olduğunu anlıyorsunuz.

FC Barcelona’dan şehrine selam ve saygı

FC Barcelona, bugün yeni sezonda kullanacağı alternatif formasını PES 2019 oyun içi görüntüleriyle tanıttı. İç saha ve deplasman formalarına ek olarak tasarlanan 3. kitler, alternatif formalar, genellikle iki takımın kitlerinin renk ve tasarımları birbirine benzediğinde karmaşayı kaldırmak için tasarlanır. Bu nedenle de takımın renklerinden uzak durulur ve daha farklı tasarımların önü açılır. FC Barcelona da Nike ile birlikte tasarladığı yeni sezon alternatif formalarında şehirlerine selam gönderiyor.

Şeftali,  açık pembe formaların ortasında yer alan desenler Barselona’daki eski şehir ile çevresindeki kasabalar arasına kurulmuş ve zaman içerisinde büyüyerek günümüzde şehrin merkezi haline gelen Eixample semtinin imar planlanını yansıtıyor. Semtin kutu kutu yerleşimi tüm dünyadan şehir planlama ve mimari sevdalılarını imrendiriyor. Her blokun birbirinin aynısı olması, sokakların simetrisi insanı içine çeken, merak uyandıran bir yapı sunuyor. Google Maps üzerinden bakarak bile semtin mimarini anlayabilirsiniz.

Nike’nin Futbol Kıyafet bölümünün kıdemli tasarım yöneticisi Pete Hoppins, “Bu tasarım heyecan verici ve güçlü bir duruşla FC Barcelona için biçilmiş kaftan. Spor kulübünün şehir üzerinde büyük etkisi var ve bu her meydanda, plazada görülebiliyor. Bu tutku da yeni sezon formalarının tasarımına büyük ilham verdi.” diyor. Bu tasarım Nike’nin Vapor Aeroswift modelinin tekrarı ve çeşitlenmesiyle ortaya çıkmış. Takımın iç saha ve deplasman formaları da aynı tasarım yolunu izleyerek yaratılmış.

Eixample semtinde geçtiğimiz yıl Brad Pippin tarafından drone ile çekilmiş kuşbakışı video;

Görsel: Nike, Footyheadlines, Twitter