Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Barselona Kıyılarından Geometrik Desenler

Barselona Kıyılarından Geometrik Desenler

Márton Mogyorósy, drone aracılığıyla Barselona kıyılarını kuş bakışı keşfediyor ve geometrik kompozisyonlar yakalıyor.

Drone’lar, fotoğrafçılığa ve film yapımına yeni bir soluk getirdi. Öyle ki artık her yıl en iyi drone fotoğrafları için yarışmalar düzenleniyor. Drone kullanarak çekim yapan sanatçılar sayesinde Hong Kong’u, İzlanda’yı ve Batı Amerika’yı kuş bakışı olarak görme şansı yakalamıştık. Şimdi ise Barselona’dan “Keşke orada olsam” dedirten manzaralar var karşımızda.

Márton Mogyorósy, Barselona’nın pek bilinmeyen noktalarına odaklanıyor

Macar fotoğrafçı Márton Mogyorósy, Barselona’nın kıyı şeridini kuş bakışı keşfederek kentin mimarisinden, sahillerinden ve denizinden geometrik görüntüler yakalamış. Mogyorósy, yakalamak istediği doğal ve yapay şekiller hakkında bir fikir edinmek için öncelikle bölgeyi Google Earth üzerinden inceliyor ve ardından bu alanları bir drone’un yardımıyla buluyor. Fotoğrafçı ünlü turistik mekanlar yerine, çoğunlukla Barselona’nın daha az bilinen bölgelerini çekmeyi tercih etmiş.

Márton Mogyorósy, yeni projesinde kendi memleketi olan Budapeşte’de çektiği drone fotoğraflarını izleyiciyle paylaşmaya başlamış. Internet sitesi, Facebook sayfası, Instagram’ı ve Behance profili aracılığıyla çalışmalarını takip edebilirsiniz.

Márton Mogyorósy

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.