Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
adidas’tan Real Madrid’e Okyanus Plastiğinden Üretilmiş Forma

adidas’tan Real Madrid’e Okyanus Plastiğinden Üretilmiş Forma

adidas ve Parley, Juventus’un ve Manchester United’ın ardından Real Madrid için de okyanus plastiğinden yapılmış forma üretti.

Çevre girişimi Parley ile iş birliğini sürdüren adidas, geçtiğimiz aylarda Manchester United’ın 2108/2019 sezonu 3. forması ile hem okyanuslardaki plastik atıklara dikkat çekmiş hem de takımın ilk Şampiyonlar Ligi zaferinin 50. yılını kutlamıştı. Juventus’un ve Manchester United’ın ardından Adidas, bu defa da Real Madrid için bu sezonun 3. formasını üretti.

Okyanusların durumunu geniş kitlelere acilen duyurabilmek

Parley for Oceans’ın dev takımlarla iş birliği yapmasındaki amaç, bu yöntemin mesajını geniş kitlelere hızlı bir şekilde iletebilme ve çevre için harekete geçme imkanı sunması. Yani en azından Parley’nin inancı ve beklentisi bu yönde. Parley, mesajının okyanuslarımızın ve kendi türümüzün hayatta kalması açısından önemli ve acil olduğunu da vurguluyor. Okyanustaki plastik kirliliğini gözler önüne seriyor ve malzemenin kendisini sorguluyor. Bu toksik madde, okyanuslar ve insan sağlığı açısından artık tolere edemeyeceğiz boyutlara geldiğinden Parley bir noktada bununla ilgili bir malzeme devrimi çağrısı yapıyor. Tabii mesajı geniş kitlelere ulaştırmayı başarsa da futbol takımlarıyla iş birliği yöntemi ne derece etkili olur ya da bu havalı formalar durumu ne şekilde zihinlere kazıyabilir o da sizin yorumunuza kalmış.

View this post on Instagram

Together with Real Madrid and adidas we announced today the 3rd Kit, made with @oceanplastic . As a Symbol of Change it represents shared values of creativity, eco innovation and collaboration. . “Real Madrid has the power to amplify our message, to share it with their massive global following and to bring it to life with their own decisions and actions,” says Parley For The Oceans founder @cyrillgutsch . “The message is an urgent one. It addresses the survival of our oceans, of our own species. It addresses the massive problem of marine plastic pollution. It questions the material itself and defines plastic as a prime example of a toxic substance which we can’t afford anymore. It creates too much damage to our oceans and our own health. That is why we are calling for a Material Revolution.” . @adidasfootball @realmadrid #halamadrid #parleyair

A post shared by Parley for the Oceans (@parley.tv) on

Okyanuslardaki atık plastiğin geri dönüştürülmesiyle üretilen forma, koyu mercan renginde. Bu renk, korumakla yükümlü olduğumuz okyanusun güzelliğine atıfta bulunuyor. Forma ilk kez bugün Real Madrid – Roma karşılaşması sırasında oyuncuların üzerinde olacak.

Ne dersiniz, Parley ve adidas’ın dev takımlarla gerçekleştirdiği bu iş birliği okyanusları kurtarabilme gücüne sahip mi?

Görsel: Instagram