Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sadece Plastik Torbalar Kullanılarak Yapılan Ünlü Tablolar

Sadece Plastik Torbalar Kullanılarak Yapılan Ünlü Tablolar

Brezilyalı sanatçı Eduardo Srur tarafından hazırlanan tamamen plastikten üretilen tablolar okyanus atıklarına dikkat çekiyor.

Soko ajansı tarafından yaratılan ve Brezilyalı sanatçı Eduardo Srur tarafından yapılan sanat eserleri gezegenimize bırakacağımız mirasla ilgili düşüncelerimizi tekrar sorgulamamıza sebebiyet veriyor. Yabancı bir içecek şirketi ve Parley for the Oceans tarafından hazırlanan kampanya farkındalığı arttırmak ve plastiklerin yanlış kullanılmasının önüne geçerek doğada unutulmadan önce geri dönüştürülmesini amaçlıyor. Her yıl atılan sekiz milyon tondan fazla plastik atığın bir şekilde akarsulardan okyanuslara ulaştığı ve ekosistemi etkilediği düşünüldüğünde kampanyanın önemi ortaya çıkıyor.

 

Eduardo Srur Plastik malzemelerin doğada ne kadar uzun süre kaldığına vurgu yapıyor

Parley for the Oceans değişimi gerçekleştirmek ve tüketici zihniyeti biçimlendirme amacını taşıyor. Sanatçılar, müzisyenler, aktörler, film yapımcıları, moda tasarımcıları, gazeteciler, mimarlar, ürün mucitleri ve bilim insanları ile birlikte çalışıyor. “Gezegene ne bırakacağız?” mottosu ile yaşadığımız dünyada alternatif iş modelleri ve ekolojik açıdan duyarlı ürünler geliştiriyor.

Kampanyanın bu ayağında ünlü sanatçıların tabloları sadece plastik torbalar kullanılarak yeniden oluşturuldu. Eduardo Srur tarafından hazırlanan bu eserlerin en büyük özelliği plastik malzemelerin doğada ne kadar uzun bir süre ayrışmadan kalabildiğini gösteriyor oluşu. Leonardo da Vinci’nin “Monalisa” tablosu Van Gogh’un “Starry Night” ve “The Night of Night” tabloları ve Monet’nin “Water Lilies” tablosu gibi meşhur eserler hazırlanan projede yer alıyor. Hazırlanan eserler São Paulo’nun en işlek yerlerinden biri olan Paulista Bulvarı’nda sergileniyor.

Serginin ardından tablolar satışa çıkarılacak

Eserlerinin yaratıcısı Eduardo Srur bu sanat eserlerinin yüz yıldan uzun bir süredir uygarlık tarihinde bulunduğunu, doğaya atılan plastiklerin de aynı şekilde uzun süre kaybolmadan kaldığını vurguluyor. Okyanusların bütün nehirlerin merkezi olduğuna dikkat çeken Srur çevreye atılan her plastiğin bir şekilde akarsulara karışıp oradan okyanuslara gittiğini söylüyor.

Serginin bitiminden sonra sanat eserleri ihale ile satışa çıkarılacak. Elde edilecek tüm kâr 2012 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Pimp My Carroça hareketine bağışlanacak.

Küresel proje 2017 yılından bu yana devam ediyor

Hazırlanan küresel proje Parley for the Oceans ve içecek şirketi tarafından 2017 yılında başlatıldı. 15 ülkede 25 binin üzerinde gönüllü ile 500’den fazla plajı temizledi. Bu sene şubat ayından bu yana gerçekleşen kampanya ile 20’den fazla sahil temizliği gerçekleştirilirdi. Farkındalığı arttırma amaçlı düzenlenen aktivitelerle kampanya destekleniyor. Gerçekleşen projeler ve kampanya hakkında daha fazla bilgiye protecparadise.com adresinden ulaşılabilir.

 

Görsel: Parley for the Oceans