Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Kasetler Japon Üçlüsünün Elinde Yeni Müzik Aletlerine Dönüşüyor

Eski Kasetler Japon Üçlüsünün Elinde Yeni Müzik Aletlerine Dönüşüyor

Japon müzisyenler Ei Wada, Haruka Yoshida ve Masaru Yoshida 1970 ve 1980'lerden çıkarılan açık makaralı teyp kayıt cihazlarını müzik aletlerine dönüştürüyor

Müzik üretiminde artık her şey bir enstrümana dönüşür oldu. Reklam da olsa Roger Federer tenis raketiyle müzik yapıyor ya da taksilerde ödemeler şarkı söyleyerek yapılıyor. Müziğin doğasında herhangi bir yerde ve şekilde ritmi bulmak var zaten. Japon müzisyenler de ritmi eski kasetlerde buluyor.

Analogla Dijital Arasında Kalmış Sesler

Japon müzisyenler Ei Wada, Haruka Yoshida ve Masaru Yoshida 1970 ve 1980’lerden çıkarılan açık makaralı teyp kayıt cihazlarını müzik aletlerine dönüştürüyor. Ekip bu makaralardan ileriye uzanan kasetler üzerinde yankılanan davul ritimleri yaratıyor. Open Reel Ensemble adını sahiplenen ekip, analog tamburdan çok bir sentezleyiciye benzeyen ilginç bir tını üretmeyi başarmışlar.

Ekip, ISSEY MIYAKE’nin son dört sezonu için konsept müzik yaratmış ayrıca. YouTube’larını incelerseni bu konsept müzikler de dahil olmak üzere üçlünün yaptığı bir çok besteyi dinleyebilirsiniz.

Görsel: YouTube