Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anneliğe Dair Hızlı ve Samimi Bir Montaj

Anneliğe Dair Hızlı ve Samimi Bir Montaj

Walmart Canada, anneliği anlattığı filminde anne olmayı yüksek tempolu bir çılgınlık içerisinde, gerçekçi bir şekilde ele alıyor.

Annelik, özellikle ülkemizde, toz pembe tasvir edilen bir durum. Kutsal annelik, fedakar ve çilekeş analarımız, bebeğiyle hep mutlu ve kusursuz anlar yaşayan anneler. Tablo genelde bu tarzlarda çiziliyor. Oysa anneliğin reklamlara daha az yansıyan gerçek yüzünde yorgunluk, bunalma, kusmuklar, kakalar, uykusuzluk, bir dolu ev işi gibi detaylar var. Çocuk, hele hele küçük bir çocuk sahibi olmak hiç de öyle sükunet içinde bir yaşam şekli değil. Walmart da Ode to Motherhood isimli filminde bunu nefis bir şekilde ekrana getiriyor.

Walmart Canada için hazırlanan 3 dakikalık film; anneliğin gitgellerini, çılgınlığını yansıtıyor. Bunu yaparken de anneleri anlayan, onlarla empati kuran, samimi ve esprili bir noktadan bakarak reklam dünyasının kusursuz annelik yaratısını baltalıyor. Bu dürüst duruş ve “Sizi anlıyoruz” tavrı da annelerin hoşuna gidiyor. Zira evet, övülmektense anlaşılmak istiyor insan bazen.

Film, yumuş yumuş bir tonda başlıyor. Tatlı bir kadın sesi, anlatıcı olarak görüntüdeki yeni doğum yapmış anneye (Stacy) sesleniyor. “Her şey değişti, ne kadar güzel bir bebek değil mi? Gözleri de sizinkiler gibi masmavi…” diyor ses. Tam evet diyecekken biz izleyiciler, film de ses de ton değiştiriyor, sertleşiyor ve o tatlı ve yumuşacık an, tıpkı gerçek hayattaki gibi aniden değişiyor.

Bezler, Biberonlar, Ağlamalar ve Daha Nicesi

Dış ses; gözlerin güzelliğinden bebişin bir gün gözlük takıp takmayacağını sorgulamaya geçerken oradan gidilmesi gereken tüm doktorları hatırlatıyor. Sonra da şimdiki ana dönüyor ve doktor faslına gelmeden önce anneyi bekleyen bezleri, kakaları, biberonları, emzikleri, göz yaşlarını, krizleri ve daha nice şeyi hızlı bir şekilde ortaya atıyor. Görüntüler ise dış sesin anlattıklarını karikatürize ve mizahi bir şekilde betimliyor.

Filmde yeni annelere tanıdık gelecek pek çok detay var. Örneğin 5 dakikalık yalnızlık umuduyla alınan duşlar! Ya da ek gıda sürecinde suratımıza fırlatılan mamalar, üzerimize ne giyersek giyelim sürekli lekelenen kıyafetlerimiz, hızla büyüyen ayakların yarattığı sonsuz görünen ayakkabı alışverişleri… Evet, bunların hepsi tanıdık.

walmart_walmart canada_an ode to motherhood_kanada_bigumigu_

İkinci Bebekle Artan Kaos

Bir de üstüne 2. bebek geliyor. Hatta kocanızla bebekler 3 oluyor demeyi de ihmal etmiyor anlatıcımız. Ve kaos iyice artıyor. Biriken faturalar ve artan harcamalarla annenin de paniğinin arttığını görüyoruz. Üstelik büyük çocuğun da doğum günü geliyor, bu anne nasıl Instagram’a uygun, hatırlanacak bir doğum günü partisi verecek?

Doğru tahmin ettiniz, film buradan, takribi 2 buçuğuncu dakikalarda Walmart’a bağlıyor. Film, annenin Walmart’ta çocuğunun doğum günü için yaptığı alışveriş ve sonrasında “Whoomp (There It Is)” eşliğindeki parti görüntüleriyle sonlanırken Walmart’ın sloganı “Yaşa, sev ve biriktir” ile Walmart’ın uygun fiyatları duyuruluyor.

Filmin yönetmeni daha önce Nike, Apple, Adidas gibi markalar ile çalışmış Mark Ziebert. Ziebert, senaryoyu ilk okuduğunda geleneksel bir çizgiye sahip Walmart gibi bir markaya bu fikrin satılmış olmasına şaşırdığını belirtiyor. Ancak, süreç içerisinde markanın fikri sahiplendiğini ve markanın da yapım sürecine büyük katkısı olduğunu aktarıyor. Çok katmanlı bir film olduğundan yazılmış haliyle çalışan pek çok sahne, filmde çalışmadığı için tekrar yazılmış. Tüm bu süreç iş birliği içerisinde doğal olarak yürütülmüş.

Ode to Motherhood / Anneliğe Övgü; özellikle taze annelerin kendini bulacağı şeker ve eğlenceli bir film. Temposu ve detaylarıyla; bir annenin küçük çocuklarıyla olan günlük koşturmacasını başarıyla veriyor. Bu gerçek ve samimi duruş, markaya sempati uyandırıyor.

Künye:

Reklamveren: Walmart Canada
Yapım Şirketi: Scouts Honour
Yönetmen: Mark Zibert
Yapımcı: Rita Popielak
Koreograf: Chris Mably
Casting: Jigsaw Casting
Yapım Süpervizörü: Simon Dragland
Yapım Tasarımcısı: Jay Pooley
Yapım Şirketi: Scouts Honour
Yönetmen: Mark Zibert (repped By Rogue)
Yapımcı: Rita Popielak
Müzik: Massive Music
Ses Post Prodüksiyon: Pirate

Görsel: YouTube