Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Serena Williams’a Hem Anneliğe Övgü

Hem Serena Williams’a Hem Anneliğe Övgü

Gatorade; "Like a Mother" isimli filminde Serena Williams'ın anne oluşunun 1 yıl sonrasında kortlara dönüşünü kutluyor.

Wimbledon ile birlikte dünyaca gözümüzü futboldan biraz ayırıp tenise çevirdik. Dün Federer ve Wilson iş birliğini yazdık mesela. Bugünse Gatorade’in Serena Williams’a övgü niteliğindeki filmi ile karşınızdayız.

Her ne kadar Serena Williams, Wimbledon şampiyonluğunu final maçında Angelique Kerber’e kaybetmiş ve 24. kez şampiyon olma fırsatı kaçırmış olsa da bir anlamda gönüllerin şampiyonu kendisi. Ne de olsa doğum yaptıktan sadece 1 yıl sonra Wimbledon’da final oynayan bir insan. 1 yıl sonra diyorum bakınız, postpartum da neymiş!

Anneliğe Rağmen Değil

Enerji içeceği Gatorade’in Like a Mother isimli filmi de Serena Williams’ın kortlara dönüşüne bir methiye. Anne olmasına rağmen değil diyor film; anne olduğu için, bir anne gibi oynadığı için. Filmde, anneliğin Williams daha da güçlendirdiği, ona ilham verdiği anlatılıyor. Azmine ve kararlığına olumsuz bir etki değil annelik; buna ekleyen, bunu katlayan bir şey.

Bu anlamda anneliğe de bir övgü var aslında ortada. Gatorade, muhteşem tenis oynasın ya da oynamasın, dünyanın her yerinde bir sürü şey için çarpışan, çabalayan, enerji yüklenen anneleri kutluyor aslında. Bu da değerli bir mesaj; anneliğin kariyer baltalayan ya da insanın hayatını durdurmasına yol açan bir şey veya aşılması gereken bir engel değil, güç veren bir şey olarak ortaya konması güzel bir söylem. Bence hayli doğru da.

TBWA\Chiat\Day tarafından yaratılan film; sosyal medyada #LikeAMother etiketiyle destekleniyor. Serena Williams’ın maçlarından görüntüler içeren film; Williams’ın oyun gücünü ve kararlığını gösteriyor. Şiirsel bir anlatım içeren dış sesi ise nefis. Üstelik de oyuncunun bizzat kendi annesi Oracene Price tarafından seslendirilmiş. Bu da hoş bir başka detay.

Künye:

Reklamveren: Gatorade
Reklam Ajansı: TBWA\Chiat\Day
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Renato Fernandez
Küresel Yaratıcı Yönetmen: Doug Menezes, Mark Peters
Reklam Yazarı: Liz Cartwright
Sanat Yönetmeni: Stephen Lum
Yapım Yönetmeni: Brian O’Rourke
Yönetici Yapımcı: Guia Iacomin
Yapım Yardımcısı: Jeff Holiday
Yönetici Yönetmen: Jerico Dig Cabaysa
Marka Yönetmeni: Robyn Morris
Yönetim Süpervizörü: Gabriela Marino
Müşteri İlişkileri Grup Asistanı: Wenona Carlos
Planlama Grup Yönetmeni: Scott MacMaster
Küresel Planlama Yönetmeni: Martin Ramos
İş İlişkileri Yönetmeni: Robin Rossi
İş İlişkileri Yöneticisi: Tana Prosper
Trafik Operasyon Yöneticisi: Judy Brill
Medya Ajansı: OMD

Görsel: YouTube