Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Wimbledon İçin Vintage Posterler

Wimbledon İçin Vintage Posterler

Wimbledon, bu seneki şampiyona için hazırladığı poster serisinde vintage posterler içerisine günümüz oyuncularını yerleştirdi.

Tenis denince akla gelen en önemli turnuvalardan olan Wimbledon, 2018 Şampiyonasını duyurmak için nefis bir poster kampanyası hazırladı. 2 haftalık şampiyona boyunca internet üzerinde ve açık hava mecralarında yer alacak posterler Wimbledon’un köklü tarihini bugünüyle birlikte kutluyor.

McCann London tarafından hazırlanan poster kampanyası “History is There to be Beaten” stratejisini temel alıyor. Vintage illüstrasyonların tarzını yansıtan posterlerde günümüz oyuncuları yer alıyor. Roger Federer, Garbine Muguruza ve Serena Williams’ın çok eskiden kalma bir posterdeymiş gibi resmedildiği serinin ana fikri rekabetin sadece bugünün oyuncularıyla değil; tarih ile olduğu üzerine kurulu.

Orijinal Baskı Teknikleri Kullanıldı

Roger Federer ve Garbine Muguruza’nın uygulamaları Agency Rush’tan Philip Harris tarafından yaratıldı. Posterlerde Viktoryen ve Edwardian dönemin orijinal baskı teknikleri kullanıldı. Serena Williams uygulaması ise Illustration Limited çizeri Bob Venables tarafından elle boyanarak yapıldı.

McCann London yaratıcı yönetmenleri Rob Webster ve Alexei Berwitz Wimbledon’ın sadece tarihi mirasa sahip olmadığını ama bu mirasını her geçen yıl daha da iyileştirmeye çalıştığını  anlatıyor. Bu posterlerin de turnuva ve oyuncuların bu tavrını yansıttığına inanıyorlar.

 

wimbledon_mccann london_history is there to be beaten_poster_bigumigu_5 wimbledon_mccann london_history is there to be beaten_poster_bigumigu_5 wimbledon_mccann london_history is there to be beaten_poster_bigumigu_5

Künye:

Reklamveren: Wimbledon
Marka Yöneticisi: Harry Kerr
Pazarlama Sorumlusu: James Ralley
İletişim Sorumlusu: Alexandra Willis
Reklam Ajansı: McCann London
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Rob Doubal, Laurence Thomson
Yetkili Strateji Yönetmeni: Theo Izzard Brown
Entegre Yapım Sorumlusu: Sergio Lopez
Yaratıcı Yönetmen: Alexei Berwitz, Rob Webster, James Crosby, Will Cottam
Yönetici Yapımcı: Clare Sullivan
Yapımcı: Claire Hopkins, Anna Cartwright
Genel Yönetmen: James Latham
İş Yönetmeni: Tommy Smith
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Christos Cardovillis
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Tom Baines
Planlama: Emily Ellis
Proje Yönetmeni: Daniela Loccisano

Görsel: McCann London