Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Efsaneler Ölmez Şekil Değiştirir

Efsaneler Ölmez Şekil Değiştirir

Wimbledon, bu yılki şampiyona için hazırladığı kampanyasında efsane isimlerin veda etmeye başladığı kortlarda oyunun heyecanının devam ettiğinin altını çiziyor.

23. Grand Slam’ini alarak tarih yazan Djokovic ve kadınlarda turnuvadaki üst üste ikinci şampiyonluğunu alan Iga Swiatek’in unutulmaz performanslarıyla Roland Garros geride kalırken tenis severler için yeni bir heyecanın başlamasına sayılı günler kaldı. 3 Temmuz’da başlayacak Wimbledon Tenis Turnuvası öncesinde turnuva tarihinin ikonik anlarına saygı duruşunda bulunan 2023 şampiyonasının tanıtım filmi yayınlandı. All England Lawn Tennis Club ve McCann London iş birliğiyle hazırlanan ‘Always Like Never Before‘ adlı entegre kampanyanın animasyon öğeleri içeren 60 saniyelik spotunda, merkez korttaki efsane isimlerin ilham veren rekabetine de vurgu yapılıyor.

Turnuvanın ilk kez düzenlendiği 1877’den bu yana All England Club’ın kutsal sahası merkez kortta yaşanan unutulmaz anların derlendiği kampanyada, Wimbledon’ın bir gününün hiçbir zaman daha öncekiler gibi olmadığı mesajı veriliyor. Geçtiğimiz yıl arka arkaya tenisi bıraktıklarını açıklayan Serena Williams ve Roger Federer’in ardından, bu yılı sakat geçiren Rafael Nadal’ın da önümüzdeki yıl kortlara veda edeceği söyleniyor. İnsanüstü performanslarıyla hem seyircileri kort ve ekranlara çeken hem de yeni yeteneklere ilham veren bu isimlerin sahneden çekilmeye başlamasının ilgiyi azaltabileceğini düşünen All England Club, yeni kampanyasında eski ve yeni yetenekleri bir araya getirerek isimler değişse bile oyunun heyecanının sürdüğüne vurgu yapıyor.

Arşiv görüntüleri, iki boyutlu illüstrasyon, üç boyutlu animasyon ve CGI teknolojisinden yararlanılarak hazırlanan tanıtım filmde, Serena – Venus Williams, Roger Federer – Rafael Nadal, Bjorn Borg – John McEnroe gibi SW19’un efsanevi eşleşmelerine yakın dönemin yeni ve başarılarıyla tarihe geçen isimleri eşlik ediyor. O isimler arasında 2018 Fransa Açık gençler şampiyonu olarak bunu başaran en genç ikinci tenisçi olan Coco Gauff, Roland Garros’ta bu yıl çeyrek finale çıkarak bu seviyeye ulaşan ilk Afrikalı ve Arap kadın olan Tunuslu Ons Jabeur, 23 şampiyonluğu bulunan ve dünya bir numarasına kadar yükselen ampute tenis oyuncusu Alfie Hewett ile kortun asabi fakat etkili raketi Nick Kyrgios yer aldı.

Kampanya SW19’un sosyal medya hesaplarından, “Nesiller boyunca ikonik rekabetlere, büyük başarılara ve kahramanca yenilgilere tanık olduk. Ancak isimler değişse de oyun devam ediyor. Yeni hikayeler bizi bekliyor ve Wimbledon bir kez daha ‘Her Zaman Hiç Olmadığı Gibi Olacak'” metniyle paylaşıldı. Kampanya için yakın zamanda TikTok’ta “Cbat” adlı şarkısıyla viral hale gelen ödüllü hip-hop ve elektronik yapımcısı DJ Hudson Mohawke tarafından GiGi Grombacher’ın vokallerinin yer aldığı özel bir film müziği bestelendi. Parçanın tam versiyonu 28 Haziran itibarıyla Apple Music ve Spotify gibi dijital platformlarda yayınlanacak.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Wimbledon (@wimbledon)’in paylaştığı bir gönderi


Görseller: Twitter, Youtube, Instagram