Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kadın Olmakta Bir Yanlışlık Yok

Kadın Olmakta Bir Yanlışlık Yok

90. Oscar Ödül Töreni'nde gösterilen Serena Williams'lı Nike reklamı "Until We All Win", kadınların farklılıklarını ve başarılarını kutluyor.

Akademi Ödülleri, kim hangi ödülü aldı soruları kadar reklam kuşağıyla da önemli bir tören. Sadece ABD’de değil tüm dünyada insanlar bir araya gelerek ödül törenini izliyor çünkü. Hatta Oscar aşırı uzun reklam kuşaklarıyla tepki dahi alıyor. Her yıl “acaba bu sene kısaldı mı” geyikleri ödül öncesi sosyal platformlarda dönüyor. Bu sene de 90. Oscar Ödül töreninin reklam kuşağında markalar yine güzel reklamlarla karşımızdaydı. Nike de o markalardan biriydi ve Serena Williams’lı reklamıyla gönülleri yine fethetti.

30 saniyelik spot olarak yayınlanan reklam filmi “Until We All Win”, Wieden + Kennedy Portland tarafından yapıldı. Reklam, tenis yıldızı tarafından seslendiriliyor ve kadınlık, ırk ile annelik hakkında güçlü açıklamalar yapıyor. Reklam hem Serena Williams’ın başarılı kariyerini hem de Kadınlar Günü’nü kutluyor.

Beyazların Sporunda Küçük Siyah Bir Kıza Yer Yok Mu Demiştiniz?

2017 yılında Serena Williams Avustralya Açık’ı kazandığında sekiz haftalık hamileydi. Serena, 2017’deki zaferiyle hem kendinin hem de kadınların koşullar ne olursa olsun kazanabileceğini gösterdi. Kariyeri boyunca 23 kez şampiyon olan başarılı tenisçi, sporu her daim ilerlediği bir platform olarak kullandı.

Serena Williams, kadın olmanın yanlık bir yolu olmadığını insanların anlamalarını istediğini söylüyor. Başarılı sporcu kadınların aynı kutuya sığmaları gerektiği hissine kapılmamalarını ve belirli bir şekilde davranmaları gerekiyor gibi hissetmemeleri gerektiğini düşünüyor. Sporcuya göre kadın erkek fark etmeksizin hepimiz farklıyız ve bu farklılıkları kutlamalıyız. Serena Williams, toplumsal cinsiyet eşitliği ve ücret eşitliği gibi konuların bir gecede değişmeyeceğini ve bu eşitlik sağlanana kadar kendisinin bu konuda çalışmalara devam edeceğini belirtiyor.

Nike 40 yılı aşkın bir süredir spor üzerinden kadınları güçlendirecek açıklamalar ve desteklerde bulunuyor. Hayatın her kesiminde kadınlar için engelleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Serena Williams da bu gücün en güzel örneklerinden biri. Nike ayrıca Serena Williams’ı yüzü yaptığı güçlü Kadınlar Günü reklamı için bugün NY Times’da yayınlanan bir basılı ilan da hazırladı.

Until We All Win, Nike’nin eşitlik kavramı üzerinden sporun insanları başka hiçbir şey gibi bir araya getirmediği yönündeki Nike inancını temsil ediyor. Nike, ilk olarak Ocak ayında LeBron James’i yüzü yaptığı 1 dakikalık reklamıyla bunu izleyicilerle paylaşmıştı.

Görsel: YouTube