Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’den Bir Canavar Efsanesi: Awaken The Phantom

Nike’den Bir Canavar Efsanesi: Awaken The Phantom

Matthew Vaughn tarafından çekilen Awaken the Phantom, futbol üzerine gören görmeyen herkesin konuştuğu bir hikayenin korkutucu bir masala dönüşmesini anlatıyor.

Bazı efsaneler vardır kulaktan kulağa şehirden şehire yayılır. Öyle bir dolanır ki bu hikayeler tekrardan o hikayeyi ilk çıkaranın geldiğinde o da o hikayeyi tanımaz ve bir halk masalı zanneder. Nike Football’un da yeni reklamı daha doğrusu kısa filmi böyle bir hikaye. Futbol üzerine gören görmeyen herkesin konuştuğu bir hikayenin korkutucu bir masala dönüşmesi Awaken The Phantom.

Awaken The Phantom, markanın yeni duyurduğu ayakkabısı Phantom için yaptığı bir reklam. 2 buçuk dakikalık kısa filmimsi reklamda şehir efsanesine dönüşmüş gizemli bir futbolcuyu görüyoruz. Bu futbolcu hikaye kulaktan kulağa gittikçe şekil değiştiriyor ve ara ara Nike’nin anlaşmasının olduğu efsane futbolculara dönüşüyor.

Sahada Canavar Var!

Açılışta bir savunma oyuncusu o geceye kadar canavarlara inanmadığını belirtiyor. Fakat o gece o kadar olağanüstü şeyler yaşıyor ki inanaması elde değil. Bir anda sahayı sis kaplıyor. Sahaya gökyüzünden şimşekler çakıyor ve bir canavar iniyor. Bu canavar bazen 4 bacaklı, bazen de 8 bacaklı anlatılanlara göre. Bazen kabul değiştiriyor Manchester City’nin Kevin De Bruyne’ı, bazen de Barcelona’nın Phillipe Coutinho’su oluyor.

Girdiği kılıklar sadece bunlar değil. Brezilyalı efsane Ronaldinho Gaúcho, A.C. Milan teknik direktörü Gennaro Gattuso ve emekli İtalyan futbolcu Andrea Pirlo da bu canavardan naiplenen oyunculardan oluyor.

Bazıları hayalet gibi olduğunu söylüyor bu canavarın. Bazılarıysa topun içinde kaybolduğunu. Fransız gençler yolda yürürken onun insan olmadığını konuşuyorlar. Göklerden gelen canavar o. Futbol canavarı.

Reklam gerçekten çok başarılı. Kulaktan kulağa yayılan şehir efsanesi harika bir yönetmenlikle hayata geçirilmiş. Reklamın yönetmen koltuğunda Kingsmen filminden biliyor olabileceğiniz Matthew Vaughn oturuyor.

Nike’nin tek ilgi çekici reklamı bu değil tabii. Yıllar içerisinde Nike Football reklamlarında hep kendi çıtasını yükseltmeyi hedefleyen bir marka oldu. Yirmi yıl kadar önce Euro 96 için marka Good vs Evil adında bir reklam yayınlamıştı. Wieden+Kennedy bu reklamda da  epik anlatımla bazı kesimleri rahatsız eden bir reklam çekmişti. Reklamda Nike’nin takımı canavarlara karşı maça çıkıyordu. Yani marka uzun yıllardır bu kontaya gelebilmek adına kendi kimliğini çokça geliştirdi. Ve sonuç olarak bir şehir efsanesi olmayı da hak etti.

Görsel: YouTube