Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Klasik Tablolara COVID-19 Uyarlaması

Klasik Tablolara COVID-19 Uyarlaması

Mikayla Lapierre ve Julian Cohen karantina günlerinde insanlara evde kalmanın önemini 18. ve 19. yüzyıl dönemi sanat eserlerini yorumlayarak anlatıyor.

COVID-19 ile birlikte gündelik hayatta sık sık karşılaştığımız ifadeler, terimler ve kurallar yaratıcıların hazırladığı işlerde de kendini göstermeye başladı. Daha önceleri salgına yaratıcılığıyla meydan okuyan sanatçıların işlerini derlemiştik. COVID-19 sonrası hayatımızın merkezine yerleşen sosyal mesafe kuralının albüm kapaklarına uygulanmış halini aktarmıştık. Virüs salgını insanları evde oturmaya yönetirken yaratıcı bünyeleri de tetiklemeye devam ediyor. Bu isimlerden biri de McCann New York sanat yönetmeni Mikayla Lapierre.

Geçtiğimiz yıl 18. ve 19. yüzyıl dönemi sanat eserlerini pop kültür referansları ile harmanlayan Mikayla Lapierre, Side Dimes isimli bir Instagram hesabı üzerinden bu işlerini yayınlıyordu. Eskiyi ve yeniyi bir araya getiren bu eserler COVID-19 salgının yayılması ile birlikte farklı bir boyuta taşındı. Patlayan çikletin, patates kızartmasının yerine sosyal mesafe kuralına uyan insanların, maskelerin ve tuvalet kağıtlarının bulunduğu işler yer almaya başladı.

COVID-19 ile birlikte tablolara maskeler ekleniyor

Salgının izlerini 18. ve 19. yüzyıl dönemi eserlerine taşıma fikri karantina uygulanmaya başladığı zamanlarda ortaya çıkıyor. Mikayla Lapierre ie birlikte McCann New York’’ta çalışan metin yazarı Julian Cohen evde kalma mesajını aktarmak için bu fikri ortaya atıyor. Böylelikle hali hazırda var olan proje form değiştiriyor.

Side Dimes hesabının takipçi sayısı kısa sürede üç katına çıktı

Farklı bir yaklaşımla da olsa projenin önceden var olması eserlerin daha hızlı bulunmasını ve uyarlanmasını sağlıyor. Lapierre, sosyal mesafe serisi için İtalyan ressam Vittorio Reggianini’nin eserlerini uzunca bir süre sakladığını söylüyor. Konu COVID-19 olduğunda ise akıllarına hemen hazırda bekletmiş olduğu bu resimler geliyor.

COVID-19 salgını ile ilgili seri yaklaşık bir hafta önce başladı. İşler ilk gönderiden itibaren oldukça beğeniyle karşılaşandı. Side Dimes hesabının takipçi sayısı üçe katlandı. İkili hazırlamış oldukları bu işlerin esprili tarafının yanı sıra evde kalmanın önemi konusunda farkındalık yaratacağına da inanıyor.

Görsel: Side Dimes