Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
COVID-19’un ABC’si

COVID-19’un ABC’si

Brian Siedband ve Gordy Sang tarafından hazırlanan Q is for Quarantine boyama kitabı COVID-19 döneminde sık duyduğumuz kelimeleri eğlecenli bir şekilde aktarıyor.

COVID-19 hakkında güncel bilgileri, uyulması gereken kuralları bulabileceğiniz ayrıca tanı ve tedavi yöntemlerini okuyup öğrenebileceğimiz birçok kısa metin ve makaleler bulunuyor. Karantina günlerinde büyükler bu bilgi havuzu içinde gerekli olan bilgiyi çekip çıkarıyor. Peki ya çocuklar?

Hem çocuklar hem büyükler için boyama kitabı

COVID-19 hakkında her şeyin oldukça ciddi olduğu sayılar, grafikler ve tablolar ile hesaplamaların yapıldığı zamanlarda Brian Siedband ve Gordy Sang biraz daha eğlenceli bir yaklaşım ile geliyor. Q is for Quarantine isimli bi boyama kitabı çıkaran ikili çocukların boyama yaparken bir yandan da COVID-19 ile ilgili ufak da olsa bilgi sahibi olmasına yardımcı oluyor.

Her ne kadar bir boyama kitabı olsa da aslında sadece küçükler için değil. Kitabı açıp biraz içeriğine baktığınızda aslında yer alan esprilerin biraz da yetişkinler için olduğu görülüyor. COVID-19’un ABC’si olan bu kitapta her harf için bir tanım ve illüstrasyon bulunuyor. Q is for Quarantine boyama kitabının illüstrasyon tarafında iki bağımsız yaratıcı yönetmene Lary Day yardım ediyor.

COVID-19 sürecinde sık sık duyduğumuz kelimeler kitapta yer alıyor

Resmedilen tanımlar arasında yüz maskesi, sosyal mesafelendirme, tuvalet kağıdı, karantina, pandemi gibi bu aralar sık sık duyduğumuz tanımlar ve anlamları alıyor. Çocukların eğlenerek dönemin tanımları hakkında bilgi edineceği kitapta büyüklerin de tadını çıkarabileceği ufak espriler bulunuyor. Örneğin, X için Xanax tanımı kullanılmış. Doktorların annelere ve babalara özel olarak verdiği ve onları bu karantina günlerinde rahatlattığı bilgisi veriliyor. Y harfindeki Yoda’nın da (Disney Plus’taki Yoda) çocukların Xanax’ı olduğu söyleniyor. Q is for Quarantine böylesine zorlu ve iç karartıcı olabilecek dönemlerde hayatı biraz renklendiriyor.

Kitaba ücretsiz olarak buradan ulaşılabilir ve yazıcıdan bastırıp boyamaya hazır hale getirebilirsiniz.

Kitabı hazırlayanlar herkesin evde kalma lüksü olmadığını da hatırlatıyor. Bu kişiler COVID-19’a karşı gece gündüz demeden emek gösteren sağlık çalışanları. Direct Relief’in Coronavirüs Fonu’na bağış yaparak onların maske ve eldiven gibi koruyucu ekipmanlara daha rahat ulaşmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Görsel: abcsofcoronavirus