Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çok İşlevli Açılır Kapanır Mobilya: EXOCET Chair

Çok İşlevli Açılır Kapanır Mobilya: EXOCET Chair

Stéphane Leathead tarafından Designarium çatısı altında yaratılan EXOCET Chair; hamak, şezlong, uzanma koltuğu gibi pek çok farklı işleve sahip bir mobilya tasarımı.

Çim koltuk TERRA!, dokunuşa göre şekillenen mobilya reForm, fast food mobilyalar, kuş yuvalarından ilham alan mobilyalar, insanları taklit eden muzip koltuk serisi Nalgona Chair gibi sıra dışı mobilya tasarımı örnekleriyle sık sık karşılaşıyoruz. EXOCET Chair de konforu, sadeliği, çok işlevliliğine rağmen az yer kaplıyor oluşuyla sosyal izolasyon günlerinde “Keşke benim evimde de olsa” diyebileceğimiz türden eğlenceli bir ürün.

Şezlong, uzanma koltuğu, bank ya da oyun alanı

Kanadalı yaratıcı yönetmen ve mobilya tasarımcısı Stéphane Leathead tarafından tasarlanan EXOCET Chair  ilk bakışta makasın sap kısmındaki mekanizmayı andırıyor. Ahşap parçalar merkezi bir metal silindir üzerinde dönüyor ve bu sayede aldığı pozisyonlarla sandalye bir şezlongdan bir banka ya da iki kişilik bir uzanma koltuğuna kadar farklı işlevlere bürünebiliyor. Mobilyanın bacaklarında 360 derecelik döngünün herhangi bir noktasında ayarlanabilen bir kilit – serbest bırakma mekanizması olup olmadığı ise açıklanmamış.

Aşağıdaki videoda göreceğiniz gibi EXOCET Chair, küçük çocuklar için de evde eğlenceli bir oyun alanı yaratıyor. Tasarım sınırlı sayıda piyasaya sürülmüş. Doğal ahşap renginin yanı sıra siyah versiyonu da mevcut. Kullanılmadığı anlarda, soyut bir heykel gibi evin dekorasyonunu tamamlıyor.

Bu sandalye Leathead’in birkaç yıl önce tasarladığı NYCTALE Table adlı sehpa takımını tamamlıyor. Birbiriyle iç içe geçmiş ve döndürülerek açılan 2 ahşap parçadan oluşan takım, EXOCET Chair’in metal silindir kısmıyla paralellik taşıyor.

Tasarım ajansı Designarium’un yaratıcı yönetmeni olan Stéphane Leathead’ın portfolyosuna Behance profili üzerinden göz atabilirsiniz. Designarium’u ise internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takipte kalabilirsiniz.

EXOCET Chair EXOCET Chair EXOCET Chair EXOCET Chair

Görsel: Designarium