Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sosyal Mesafe Kuralı İkonik Albüm Kapaklarına Uygulanırsa

Sosyal Mesafe Kuralı İkonik Albüm Kapaklarına Uygulanırsa

Paco Conde ve Beto Fernandez, "6 Feet Covers" adlı projelerinde COVID-19 salgını nedeniyle uygulanması gereken sosyal mesafe kuralını ünlü albüm kapaklarına uyguluyor.

COVID-19 (coronavirus) salgını sanatçıları, çizerleri ve tasarımcıları yıldıramadı hatta onlara daha yaratıcı olmaları ve yeri geldiğinde de toplumu bilinçlendirmeleri için ilham verdi. Geçen hafta, bu konuda çalışma yapan sanatçıları derlemiştik. Onun dışında; Duyi Han’ın sağlık çalışanlarına adadığı duvar resimleri, Michael Jantzen’in sosyal mesafeyi koruyan absürt plastik kafesleri, Danielle Baskin’in yüz tanıma sistemi için kullanıcının maskesi üzerine yüzünün basılması fikri ve Jure Tovrljan’ın sosyal mesafe kuralını logolara uyguladığı coronavirus logoları da etkileyici örneklerdendi. Yaratıcı ikili Paco Conde ve Beto Fernandez ise 6 Feet Covers adlı projelerinde sosyal mesafe kuralını ünlü albüm kapaklarına uygulayarak büyük dikkat çekti.

6 Feet Covers, Beatles’in 1969’da çıkan Abbey Road albümünden tutun da Blondie’nin 1976 yılında çıkan ve kendi adlarını taşıyan ilk albümüne, Queen’in 1974 tarihli ikinci albümü Queen2’ye ve Fugees’in 1996 tarihli The Score albümüne kadar pek çok ünlü albümü kapsıyor.

“6 Feet Covers” projesi, sosyal mesafe kuralını insanların zihnine kazımayı hedefliyor

Örneğin Abbey Road kapağında grup üyeleri George Harrison, Paul Mccartney, Ringo Starr ve john Lennon’ı artık birbirlerinden uzak şekilde yaya geçidinden geçerken görüyoruz. Aynı yaklaşım Blondie, U2, Ramones ve Queen gibi diğer efsane grup albümlerine de uygulanmış. Conde ve Fernandez, albümlerin “önce” ve “sonra” versiyonlarını gösteren projeye özel bir internet sitesi de hazırlamış. Tüm albüm kapaklarına bu siteden göz atabilirsiniz. Bu proje ile sosyal mesafenin gerekliliğini insanların zihnine kazımayı ve salgın sırasında yakın temasın sonuçları üzerine düşündürmeyi umut ediyorlar.

İkili, şimdiye kadar markalar için kullandıkları yaratıcı fikirlerini ve becerileri şimdi coronavirusu yenmek için kullandıklarını belirtiyor. Herkesin uzmanlığını bu yönde kullanması gerektiğini, bunun bir trend değil bir yükümlülük olduğunu vurguluyorlar.

Sanat yönetmeni Paco Conde ve metin yazarı Beto Fernandez, Los Angeles’ta yer alan sosyal odaklı yaratıcı stüdyo Activista‘nın kurucuları. Birlikte Absolut, Dove ve Burger King gibi dev markalar için kampanyalar yürütmüşler. Ayrıca Cannes raporuna göre dünyanın en çok ödül alan yaratıcı yönetmenleri arasındalar. Yine 2017 yılında Forbes’in Dünyadaki En Yaratıcı 100 İnsan listesinde yer almışlar.

Gangsta rap’in öncülerinden N.W.A.’nın 1988 tarihli Straight Outta Compton albümünün kapağına yapılan müdahale benim favorim oldu. Grup üyelerinin aşağıda olmak yerine “evde kal” hareketine uıygun olarak apartman pencerelerine yerleştirilmesi oldukça yaratıcı olmuş. Senin en favori sosyal mesafeli albüm kapağın bunlardan hangisi?

View this post on Instagram

#6feetcovers Why six feet? “Experts believe the virus is mainly spread through droplets that come out of your mouth or nose. When an infected person speaks, exhales or sneezes, the droplets travel about three to six feet before gravity pulls them to the ground.” Stay 6 feet or 1.8 metres away from someone, and you will help stop the spread.” #6FeetCovers is a collection of iconic album covers redesigned to raise awareness about the importance of staying at least 6 feet away from each other to stop the spread of Coronavirus. #socialdistancing #socialdistance #6feet #corona #covid_19 #covid #covıd19 #flattenthecurve #flattenthecurve #staystrong #stayhome #quarantine #pandemic #hope #stayathome #staysafe #nwa #hiphop #straightouttacompton #rap #music #hope

A post shared by Activista Los Angeles (@activistala) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.