Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coronavirus Logoları

Coronavirus Logoları

Jure Tovrljan, "Coronavirus Logos" adlı projesinde ikonik logoları sosyal izolasyon ve güvenli sosyal mesafe kurallarına göre yeniden yorumluyor.

Tasarımcılar ünlü markalara ait logoları pek çok farklı temayla yeniden tasarlayabiliyor. Slovenya merkezli yaratıcı yönetmen Jure Tovrljan ise COVID-19 (coronavirus) salgını nedeniyle içinden geçtiğimiz distopik günlere uygun olarak yeniden yorumlamayı tercih etmiş. Tovrljan ülkemizde pek çok insanın vurdumduymaz davrandığı sosyal izolasyon ve güvenli sosyal mesafe kavramlarını logolar aracılığıyla anlatmış.

Tovrljan salgın başladıktan sonra sosyal medya akışını dolduran ucuz espri ve meme akışından daralmış ve geçtiğimiz hafta Coronavirus Logos adını verdiği projesini başlamış. Fikir ilk olarak Starbucks logosuna baktığı bir anda ortaya çıkmış. Başlarda yalnızca Starbucks, Apple ve Coca-Cola gibi sınırlı sayıda dev markanın logolarıyla çalışmayı planlamış. Ancak projeye başladıktan sonra bazı tasarımların böyle bir dönüşüm geçirme potansiyeline sahip olduğunu, bazılarının ise böyle bir potansiyel taşımadığını fark etmiş. Dolayısıyla ne tür markaların logolarını işin içine katacağı konusunda biraz daha sınırları genişletmiş.

Jure Tovrljan markalardan logolarını yorumlaması için teklif alıyor

Coronavirus Logos projesinin viralleşmesini hiç beklemiyormuş. 14 Mart’ta paylaştığı projeye hala geri bildirim geliyor olmasını da şaşırtıcı buluyor. Hatta markalardan da kendi logolarını bu şekilde yorumlaması için teklif alıyormuş. McDonald’s gibi büyük markaların da kendisinin logo yaklaşımına benzer eğilimler gösterdiğini gözlemlemiş. Dolayısıyla sektörün dev oyuncularına ilham vermekten gurur duyuyor.

Jure Tovrljan

Koronavirüs hepimizi olduğu gibi Jure’un yaşamını da değiştirmiş. Salgın hakkında şunları söylüyor: “Salgın başladığında şoktaydım ama bir şekilde bu yeni yaşam tarzına uyum sağlamayı başardım. Evden çalışıyorum, olabildiğince az dışarı çıkıyorum. 1 yaşında iki erkek çocuğum var ve evde hayatımızın en güzel zamanlarını yaşıyoruz. Slovenya’daki sosyal farkındalık çok yüksek ve her şey mümkün olan en kısa sürede normale dönmesini umut ediyorum. Yine de biraz zaman alacak gibi görünüyor.”

Jure Tovrljan’ı Behance profilinin yanı sıra dribbble’ı ve Twitter’ı üzerinden de takıp edebilirsiniz.

Jure Tovrljan

Görsel: Behance
Manşet görseli düzenlenmiştir.