Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Picrew’daki İllüstrasyon Şablonlarıyla Sıfırdan Avatar Yaratmak

Picrew’daki İllüstrasyon Şablonlarıyla Sıfırdan Avatar Yaratmak

Çizim yeteneği gerektirmeyen ve yalnızca şablonlarla avatar yaratılabilen Picrew.me, pandemi başladıktan sonra en popüler hale gelen avatar araçlarından biri oldu.

Avatar üretilebilen araçlara olan ilgi hiçbir zaman azalmıyor. Hatta yapay zeka ve yüz tanıma teknolojileri sayesinde daha da çok ilgi görüyorlar. Yüz yüze etkileşimin zayıfladığı ve sanal kimliğimizin neredeyse fiziksel kimliğimizin yerini almaya başladığı pandemi sonrası dünyada belki daha da önemli bir role bürünecekler. Şimdilik fotoğraf yükleyip bu fotoğrafi belli stillerde manipüle edebildiklerimiz oldukça yaygın. Örneğin AI Gahaku ve AI Portraits gibi araçların selfie’leri klasik dönem tablolarına dönüştürebildiğini görmüştük. Peki fotoğraf yüklemeden sıfırdan bir sanatsal avatar yaratabilmek nasıl olurdu? Üstelik çizim yeteneğine ihtiyaç duymadan herkesin bunu yapabildiğini hayal edin. İşte son zamanların popüler platformu Picrew.me kullanıcıya böyle bir imkan sunuyor.

Çizerlerin ve çizemeyenlerin buluşma noktası: Picrew.me

Picrew.me’ye platform diyorum çünkü yalnızca girip avatar yaptığınız bir araç değil bu. Farklı stillere sahip illüstratörlerin creator olarak avatar oluşturma şablonları yükleyebildiği ve avatara ihtiyaç duyanların da bu şablonları kullanabildiği bir buluşma noktası. Kısaca söylemek gerekirse hem çizerler hem de kullanıcılar için önem taşıyor. 2017 yılında kullanıma açılan platformun arkasında Japon yazılım şirketi TetraChroma Inc var. Platform da tamamen Japonca. Japonca bilmiyorsanız yolunuzu kaybettiğinizde Google Translate ile sayfaları tercüme ederek ilerleyebilirsiniz. Zaten kullanım kolaylığı ve türünün en iyi örneklerinden biri oluşu sayesinde popülerliği kısa zamanda Japonya sınırlarını aşmış.

Picrew.me ayrıca sosyal bir eğlence kaynağı haline gelmiş. Bu araç sayesinde kullanıcılar kendilerini nasıl gördüklerini farklı şablonlarla ifade edebiliyor ve paylaşıp arkadaşlarının yorumlarını öğrenebiliyor. Yalnızca kullanıcılar değil, çizerler de yeni ekledikleri şablonları sosyal medya üzerinden duyuruyor.

Picrew.me özellikle pandemi başladıktan sonra popülerlik kazanmış. İnsanların evden dışarı çıkamadığı ve tarzını yansıtamadığı bir dönemde bu alışkanlığı dijital ortamda sürdürme eğilimine girmesi pek de şaşırtıcı değil.

Avatar yaratırken cilt tonu, burun yapısı, gözler, morluk, kırışıklık ve sarkma gibi unsurlar, gövde, dudaklar, aksesuarlar, saçlar, giysiler, arka plan ve daha pek çok konuda çok sayıda seçenek çıkıyor karşınıza. Böylece eninde sonunda kendinize benzeyen/andıran bir yüz oluşturabiliyorsunuz. Aşağıdaki de naçizane benim kendimi çizdiğim avatarım. En popüler çizerlerden makowka’nın makowka oc maker adlı şablonunu kullandım. Bu arada discovery kısmına da mutlaka göz atmanızı öneririm. Henüz çok popüler olmamış güzel şablonlar var orada. Siz en çok hangi maker’ın şablonunu beğendiniz? Avatarlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Görsel: Picrew.me