Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
AI Portraits Portre Fotoğraflarını Klasik Bir Tabloya Dönüştürüyor

AI Portraits Portre Fotoğraflarını Klasik Bir Tabloya Dönüştürüyor

AI Portraits, portre fotoğrafınızı 15 yüzyıldan usta bir ressamın elinden çıkmış gibi duran klasik bir tabloya dönüştürüyor.

Fotoğraflar üzerinde hızlı düzenlemeler yapan yapay zekalı araçlar sıkça karşımıza çıkıyor. Tabii bunların hepsi belli bir temaya yönelik. Fotoğrafların arka planını tek tuşla yok eden Remove.bg ve Nvidia’nın silinmiş görselleri yapay zekayla onaran aracı yakın zamanda yer verdiğimiz etkileyici örneklerdendi. Fotoğraf ve yapay zeka demişken, yaşlandırma özelliğiyle interneti kasıp kavuran portre düzenleme uygulaması FaceApp’i de anmadan geçmek olmaz. AI Portraits ise portre fotoğrafınızı klasik bir tabloya dönüştürerek işin içine sanat katan bir yapay zekalı internet uygulaması.

AI Portraits, 15. yüzyıla ait 45.000 farklı başyapıtın verilerini kullanıyor

Usta ressamlar portrenizi yapsaydı nasıl görüneceğini hiç hayal ettiniz mi? Eğer gerçekten merak ediyorsanız AI Portraits tam size göre bir internet sitesi. Site, yüklenen herhangi bir fotoğrafı tabloya dönüştürmek için 15. yüzyıla ait 45.000 farklı başyapıtın verilerini kullanıyor.

Aslında fotoğrafları sanat eseri haline getirmeyi vaat eden birçok uygulama ve filtre var. Ancak bu uygulamalar ve filtreler, renkleri değiştiren ancak yüz hatlarını değiştirmeden bırakan stil transferleri kullanıyor. AI Portraits ise arka planı ve yüz hatlarını analiz ederek portre için en iyi stili belirliyor. Bunu da GAN adı verilen kendi modelleriyle yapıyor. Böylece eski ustaların tarzında yapılmış tamamen benzersiz 4K portreler ortaya çıkarıyor.

AI Portraits; MIT-IBM Watson AI Lab’den Mauro Martino, Emanuele Del Sozzo ve Owen Cornec’in yanı sıra Politecnico di Milano’dan Luca Stornaiuolo ve ve Liza Gazeeva tarafından geliştirilmiş. Ekip, gerçekçi tasvirlerin ortaya çıktığı dönem olduğu için 15. Yüzyıl sanatına odaklanmış.

15. Yüzyılda gülümseyen portreler nadir olduğu için AI Portraits’e yüklenen fotoğraflardaki gülümsemeler de yok oluyor veya azalıyor.

Uygulama yoğun ilgi nedeniyle sık sık çöküyor

AI Portraits ekibi, FaceApp ile gündeme gelen gizlilik ve güvenlik kuşkuları hakkında da açıklamalarda bulunmuş. Açıklamalar şöyle: “Fotoğraflarınız resme dönüştürülmek için sunucularımıza gönderiliyor. Fotoğraflarınızdaki verileri başka hiçbir amaçla kullanmayacağız ve hemen sileceğiz.”.

İnternetteki yorumlara göz attığınızda AI Portraits’in internet sitesinin yoğun ilgi dolayısıyla sürekli çöktüğüne dair eleştirilere rastlayabilirsiniz. Haberi hazırladığım sırada da site erişilmez hale geldi. Site zaman zaman geri geliyor ve bu sırada deneyimlenebiliyor.

Görsel: My Modern Met
Manşet görseli düzenlenmiştir.