Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fotoğrafların Arka Planından Tek Tuşla Kurtulun

Fotoğrafların Arka Planından Tek Tuşla Kurtulun

Yapay zeka ile çalışan Remove.bg, insan fotoğraflarının arka planını hızlı bir şekilde silerek herkese fotoğraflarına müdahale etme imkanı sunuyor.

Bazı internet siteleri, sorun çözme yeteneğiyle adeta hayatınızın bir parçası haline gelir. Remove.bg de pek çok insan için öyle olacak gibi görünüyor. Çektiğiniz fotoğrafların arka planı konusunda titizseniz ancak Photoshop uzmanı olmadığınızdan müdahale edemiyorsanız bu internet sitesi sizin için gerekeni yapıyor.

Remove.bg yapay zeka ile çalışıyor

Yapay zeka kullanan Remove.bg, içinde insanların olduğu fotoğraflarda görüntünün arka planını kaldırabiliyor; insanları net ve izole bir figür olarak bırakıyor. Silinen arka plana da yeni bir şeyler koymaya pek gerek yok gibi. Fotoğraflara tuhaf bir hava katıyor ne de olsa. Özellikle Instagram tutkunlarının bir filtre misali kullanabileceği bir araç.

 

Her tür fotoğrafın arka planını temizleyebilecek şekilde geliştirilecek

Herhangi bir boyuttaki fotoğrafı siteye yükleyebiliyorsunuz ancak şu anda sitenin tek eksikliği, sonuçları yalnızca 500 piksel olarak vermesi. Dolayısıyla ihtiyacınız yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafsa, Remove.bg işinize yaramayabilir. Ancak sitenin yaratıcılarının bu duruma çözüm getirmek üzere çalıştıklarını da ekleyelim. Geliştirmeyi planladıkladıkları bir başka özellik daha var. Sitenin gelecekte yalnızca insan fotoğraflarını değil, ürün fotoğrafları vb başka türde fotoğraflar için de arka plan temizliği yapabilmesini hedefliyorlar. Bu iki yenilikle birlikte, site tasarımcıların dahi zaman zaman işini görebilecek seviyeye gelebilir. Güncellemelerden haberdar olmak için e-posta listesine kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Görsel: Remove.bg