Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Selfie’niz 5 Dakikada Sanat Eserine Dönüşür Hemen Teslim Edilir

Selfie’niz 5 Dakikada Sanat Eserine Dönüşür Hemen Teslim Edilir

Japon yazılımcı Sato tarafından yazılan AI Gahaku yapay zeka, stil transferi, yüz tanıma gibi araçları kullanarak herhangi bir selfie'yi klasik dönem sanat eserine dönüştürüyor.

Bir çatı tanım olarak yapay zeka günümüzde makinelerin yaptığı her tür otomasyon ve öğretilmiş işlem için kullanılıyor. Biraz daha derinine inildiğinde makine öğrenme, yüz tanıma, stil transferi gibi farklı teknikler kendini göstermeye başlıyor. Japonya’da yaşayan Sato, Twitter’da kendini hemşire ve amatör yazılımcı olarak tanıtıyor. Ve bu günlerde ürettiği AI Gahaku isimli araçla kendinden söz ettiriyor.

Yapay zekalı sanatçı AI Gahaku, kullanıcıların fotoğraflarından başyapıtlar üretiyor. Sato ve internet sitesi bunu iddia ediyor. Ki bu iddialı bir tanım olmaktan çok yapay zekanın neler yapabildiğine ışık tutan bir tanım. Çünkü klasik dönemin öne çıkan çizim stillerini alıp onları VSCO’daki gibi birer filtre setine dönüştürmüş. Ve kullanıcılar kendi fotoğraflarını internet sitesine yüklediğinde yüzleri tanıyarak anında bu tekniklerden birine dönüştürerek servis ediyor.

Gizliliğin sürekli olarak önem kazandığı günümüzde AI Gahaku da paylaşılan dosyalarla ne yapıldığını anında belirtme gereği duymuş. Ve paylaşılan fotoğrafların sunuculardan anında silindiğini ve yüz içeren bir görsel paylaşılması gerektiğini bu alanın otomatik olarak görselin kalanından kırpıldığını belirtiyor. Sayfanın alt kısmında yer alan anket ile de yaşanılan deneyimin kalitesine dair yorumlar bırakılabiliyor.

AI Gahaku ile selfie’lerinizi sanat eserine dönüştürmek için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Görsel: ai-art.tokyo