Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Epic Games’in Sanal İnsanları

Epic Games’in Sanal İnsanları

Epic Games tarafından tanıtılan MetaHuman Creator, kısa bir sürede 3boyutlu gerçekçi dijital karakterler yaratmaya imkan tanıyor.

Geçtiğimiz yıl CES 2020’de en çok ses getiren projelerinden biri olan Neon adlı yapay zekalı avatarlar, sanal varlıkların gelecekte ne tür roller üstleneceği hakkında öngörüler sunuyordu. Samsung’a ait STAR Labs tarafından geliştirilen, insan gibi görünen ve insan gibi davranan bu sanal varlıklar bilimkurgunun gerçeğe dönüşümünün bir adımıydı. 3Lateral, Cubic Motion ve Quixel gibi şirketleri bünyesine katan Epic Games de deneyimli çalışanları ile birlikte geliştirdiği gerçekçi avatarı duyurdu. Neon yapay zekalı avatarlara benzer bir dijital insan teknolojisi MetaHuman Creator, Epic Games tarafından geliştirilen popüler oyun motoru Unreal Engine tarafından destekleniyor.

Birkaç saatte yüksek kaliteli bir dijital insan yaratmak

Çok kısa bir süre içerisinde oldukça gerçekçi insan profilleri yaratmanıza imkan veren MetaHuman Creator, hareket yakalama ve animasyon teknikleriyle birlikte çalışabiliyor. Gerçek zamanlı olarak işleyebiliyor. Daha önce haftalar süren gerçekçi bir sanal insan oluşturma süreci bu araç ile saatler içerisinde tamamlanabiliyor. Epic Games’in dijital insan teknolojisi başkan yardımcısı Vladimir Mastilovic de 3B içerik oluşturmada gerçekçi insan karakterin oluşturulmasının zorluğuna dikkat çekiyor. MetaHuman Creator’ın kullanıcıların istedikleri gibi sonuçlar elde etmesine yardımcı olacağını söylüyor.

Tanıtım videolarnda görüleceği üzere, cilt, saç, göz ve diğer küçük yüz ayrıntılarının kalitesi oldukça yüksek. Gerçekçi yüz hatları mikro yüz ifadeleri için kusursuz olmasa da oldukça verimli sonuç almaya yarıyor. Kullanıcılar halihazırda kütüphanede bulunan dijital insanlar üzerinden değişiklik yaparak veya sıfırdan başlayarak karakteri oluşturabiliyor. 30’dan fazla saç tipi ve 18 farklı beden tipi şu an kütüphanede bulunuyor.

Her ne kadar oyun sektörüne hizmet etme amacı taşısa da oyun geliştiricilerin yanı sıra 3B içerik yaratıcıları, film, televizyon gibi görsel pazarın tamamına hizmet edebilecek potansiyele sahip. MetaHuman Creator, önümüzdeki süreçte erken erişim programının bir parçası olarak sunulacak. Öte yandan o kadar beklemek isteyemeyenler Unreal Engine’in tamamen bitirdiği iki örneği indirebiliyor.

Görsel: YouTube, Unreal Engine